NLEN
Eye Filmmuseum

voor alle dagen

in alle talen

still uit Cha-cha (Herbert Curiël, NL 1979)

Cha-cha

Cha-cha

Herbert Curiël / NL, 1979 / 99 min.

In Cha-cha, met Herman Brood en punkzangeres Nina Hagen, geeft Herbert Curiël een woelig tijdsbeeld van de Amsterdamse popscene eind jaren zeventig. Nu, twintig jaar na Herman Broods dood, is de nieuwe restauratie van Cha-cha te zien in Eye.

Poster cha cha herman brood

Nadat Herman Brood, frontman van The Wild Romance, en punkzangeressen Nina Hagen en Lene Lovich een bank hebben overvallen, besluit Herman dat hij liever terugkeert naar de seks, drugs en rock 'n' roll. Intussen formeert jaloerse Nina haar eigen groep, bestaande uit Hermans groepsleden, en trouwen de twee in muziektempel Paradiso.

Regisseur Curiël heeft veel oog voor couleur locale: zijn Amsterdam is vooral een braakliggend terrein waar de Vondelstraat-krakers aardig aan hun trekken komen.

Ook met opnamen van de Amsterdamse nederpunkband Panic, met zanger Peter ten Seldam en bassist Piet van Dijk, geroemd om de chaos die ze creëerden onder het spelen van onnavolgbare klassiekers als ‘Requiem voor Martin Heidegger’.

Details

Regisseur

Herbert Curiël

Productiejaar

1979

Productieland(en)

NL

Originele titel

Cha-cha

Lengte

99 min.

Taal

Nederlands, Duits, Engels

Ondertiteling

ENG

Drager

DCP

Onderdeel van

Restored & Unseen

Zet een paar filmliefhebbers bij elkaar en binnen de kortste keren gaat het gesprek over titels die nodig moeten worden ingehaald of juist teruggezien. Bij voorkeur op het grote doek, van erkende meesterwerken tot vergeten pareltjes. Restored & Unseen komt aan die vraag tegemoet, met tweewekelijkse voorstellingen van gerestaureerde klassiekers en herontdekte films, toegelicht door Eye-programmeur Leo van Hee of speciale gasten.

Lees meer
campagnebeeld Restored & Unseen
still uit Cha-cha (Herbert Curiël, NL 1979)
still uit Cha-cha (Herbert Curiël, NL 1979)

Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Support Eye en zie meer.