Skip to content
NLEN
1 34

Chaos and disorder

Twee jongens, een meisje, een vuilnisbelt en een voetbalmatch. Meer heeft de Egyptische filmmaakster Nadine Khan niet nodig voor een gelaagde, soms humoristische vertelling over de complexe verhoudingen tussen jongeren in een arme wijk van Caïro, waar het leven overleven is. De regisseur maakt deel uit van een verrassende nieuwe generatie Arabische vrouwelijke filmregisseurs.

Haragwmaragposter

De jongens Zaki en Mounir zijn allebei verliefd op de mooie Manal, de dochter van de groenteman, en dingen om haar hand. Zonder dat Manal wat gevraagd wordt besluiten de jongens tot een voetbalmatch: de winnaar trouwt Manal, op de uitkomst mag gegokt worden.

Subtiel weet de filmmaker invoelbaar te maken in wat voor geïsoleerde, gesloten wereld de hoofpersonen verkeren; ze leven in een van de armste wijken van Caïro – een soort exotische variant van de Bronx – nabij een vuilnisbelt, slagen er net in om het hoofd boven water te houden en vluchten uit de chaos om hen heen me behulp van voetbal en playstation. Maar wat gaat er in hen om? Wat voelen ze?

Rauwe humor houdt voorlopig iedereen overeind in een stad waar de politieke en religieuze repressie aan alle kanten voelbaar is.

Dit is onderdeel van

Details

Onderdeel van

Where Do We Go Now?

‘Krachtig, aangrijpend, vitaal en provocatief’ noemt gastcurator Ludmila Cvikova – van 2011 tot 2014 hoofd programmering van het Doha Film Institute in Qatar – de door haar geselecteerde films, die vaak met internationale prijzen zijn onderscheiden.

Lees meer
campagnebeeld Where Do We Go Now? (still uit Where Do We Go Now? (Et maintenant on va ou?) (Nadine Labaki, FR/LB/EG/IT 2011))
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.