Skip to content
NLEN
still uit Chicken Run (Nick Park & Peter Lord, GB/US 2000)

Chicken Run

Nick Park, Peter Lord / GB, US, 2000 / 84 min.

Een doldwaze film over consumptiedrift en menselijke hebzucht. Verbluffend leuke klei-animatie uit de koker van de Aardman studio's (Wallace & Gromit).

poster Chicken Run (Nick Park & Peter Lord, GB/US 2000)

In de hilarische openingsscène van deze kleianimatie zien we kip Ginger verwoede pogingen doen om te ontsnappen uit een kippenboerderij op het platteland van het Engelse York. De boerderij blijkt een waar strafkamp, compleet met prikkeldraad en honden.

Regelmatig moeten de kippen op appèl om verantwoording af te leggen voor hun eiproductie. De redding lijkt nabij wanneer Rocky letterlijk uit de lucht komt vallen. Het is aan hem om de kippen te leren vliegen. Een film binnen het programma Cinema Ecologica voor de hele familie.

Voorfilm: Climate Clips (5’) NL ondertiteld

Tijdens het programma Cinema Ecologica (13 oktober t/m 6 november) zijn vooraf aan deze film drie Climate Clips te zien.

De clips zijn gemaakt door Gloire uit DR Congo, Juliana uit Brazilië en Schande uit India. In de clips delen de kinderen hun liefde voor de natuur, hun zorgen over het klimaat en hun oplossingen. Bekijk meer Climate Clips op www.climateclips.org

Dit is onderdeel van

Bijzondere vertoningen

Details

Scenes from this movie may cause fearThis movie contains scenes of violencePersons under 6 years must be accompanied by an adult

Regisseur

Nick Park, Peter Lord

Productiejaar

2000

Productieland(en)

GB, US

Originele titel

Chicken Run

Lengte

84 min.

Taal

Nederlands

Drager

35mm

still uit Chicken Run (Nick Park & Peter Lord, GB/US 2000)
still uit Chicken Run (Nick Park & Peter Lord, GB/US 2000)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.