NLEN
Eye Filmmuseum

voor alle dagen

in alle talen

still uit De Gruffalo (Max Lang & Jakob Schuh, GB/DE 2009)

Cinemini: De Gruffalo

Voor de allerkleinsten vertoont Eye deze maand in de Cinemini-zaal De Gruffalo, waarin een kleine, dappere muis een list verzint om de grote gevaarlijke dieren in het bos op afstand te houden. Want er zijn heel wat bewoners van het bos die hem wel zien zitten als lekker hapje... Gelukkig is er de rustige vertelstem die iedereen op z'n gemak stelt! 

poster Cinemini

De muis verzint een groot beest met stekels op zijn rug, grote tanden en een wrat op zijn neus. Het lukt de kleine muis om de dieren bang te maken voor deze Gruffalo. Maar dan staat ineens de Gruffalo echt voor zijn neus...

tegen de boom lopen

De Gruffalo wil de muis ook opeten, maar de muis zegt dat hijzelf het gevaarlijkste dier in de bos is. De Gruffalo gaat met hem mee het bos in. De Gruffalo wordt ook bang en vlucht. Als hij tegen een boom op loopt, valt daar een nootje uit. Precies waar de muis naar op zoek was: iets te eten.

Deze film is gebaseerd op het gelijknamige kinderboek. Een rustige vertelstem begeleidt de kijker. De vertelstem is een moeder eekhoorn die haar kinderen een verhaaltje voor het slapen gaan vertelt. Het taalgebruik is eenvoudig en rijmt, net als in het boek.

Dit is onderdeel van

Details

Onderdeel van

Cinemini

Kinderen van 2 tot 6 jaar beleven hun eerste bioscoopbezoek in de mooiste en intiemste filmzaal van Eye. Elke zondagochtend opent de de Cinemini-zaal speciaal voor peuters, kleuters en hun (groot)ouders, waar de kinderen getrakteerd worden op film en spel in een lichtlandschap.

Lees meer
campagnebeeld Cinemini
still uit De Gruffalo (Max Lang & Jakob Schuh, GB/DE 2009)
still uit De Gruffalo (Max Lang & Jakob Schuh, GB/DE 2009)

Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Support Eye en zie meer.