Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
NLEN
Eye Filmmuseum

voor alle dagen

in alle talen

Krekel1

Cinemini: De krekel

Cinemini: De krekel

Charmante, spitsvondige en poëtische tekenfilms van de maker van Het molletje. De Krekel vertelt het wel en wee van een krekel en zijn magische viool.

poster Cinemini

Speciaal voor peuters, kleuters en hun ouders opent Eye de Cinemini-zaal. Kinderen tussen 2 en 6 jaar kunnen er iedere zondag terecht om animatiefilmpjes te kijken en te spelen, met hun ouders binnen handbereik. Deze keer muzikale animaties over de Krekel.

De krekels spelen op een viool, de mestkevers op een tuba en de bijen op een cello. Ook de lieveheersbeestjes doen mee aan het concert en de vraatzuchtige bladluizen weten niet eens dat hun zaagtandjes eigenlijk fantastische muziekinstrumenten zijn.

Oog in oog met een kip, opgesloten in de klankkast van een cello of kuchend in de vuile uitlaatgassen van de tractor van de egel... voor elk probleem vindt Krekel een oplossing, met hulp van zijn charmante vioolmuziek.

Met de stadspas groene stip kun je bij Eye voor € 1,50 naar een voorstelling.

Dit is onderdeel van

Details

Productiejaar

2022

Lengte

60 min.

Voertaal

Nederlands

Productieland(en)

NL

Onderdeel van

Cinemini

Kinderen van 2 tot 6 jaar beleven hun eerste bioscoopbezoek in de mooiste en intiemste filmzaal van Eye. Elke zondagochtend opent de de Cinemini-zaal speciaal voor peuters, kleuters en hun (groot)ouders, waar de kinderen getrakteerd worden op film en spel in een lichtlandschap.

Lees meer
campagnebeeld Cinemini
Krekel2
Krekel3
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.