Skip to content
NLEN
Hert en konijn 2

Cinemini: Konijn en hert

Cinemini: Konijn en hert

Speciaal voor peuters, kleuters en hun ouders opent Eye de Cinemini-zaal. Kinderen tussen 2 en 6 jaar kunnen er terecht om animatiefilmpjes te kijken (30') en met licht te spelen (30'), met hun ouders binnen handbereik.

poster Cinemini

Deze keer een filmprogramma waaronder korte films die onderdeel zijn van het project Grote Kunst voor Kleine Mensen; filmpjes van maximaal 3 minuten waarin vanuit de 'echte' wereld alle hoeken van de verbeelding worden opgezocht. Aansluitend de film Konijn en hert.

Programma

 • Achter de kast (Persijn Broersen & Margit Lukacs, NL 2005)

  Als je achter de kast gaat... zweef je in een sprookjesbos. Een bos met mos op de grond, eekhoorntjes en lantaarnpalen. De ene keer sneeuwt het in het bos. De andere keer is het een beetje eng in het bos. Het is donker, de maan schijnt en de rode paddenstoelen schieten uit de grond. Als je goed luistert... hoor je wolvengehuil. En de laatste keer word je vrolijk in het bos.

 • Dingen (Femke Schaap, NL 2005)

  Al die dingen. Een theepot, een klomp, een voetbal. Een meloen, een speelgoedpaard, een gitaar. Eerst de zwarte schaduw, welk ding past erin?

 • Ik de jouwe, jij de mijne (Silvie Zijlmans, NL 2005)

  Een jongetje van kleur lacht. Hij kijkt de andere jongen aan die heel blond is. Heel langzaam gaan hun hoofden naar elkaar toe en glijden hun kleuren in elkaar over op elkaars neus en wangen.

 • Sally (Luna Maurer & Roel Wouters, NL 2005)

  De kamer is wit; de vloer, de wanden, het plafond. Allemaal witte vierkanten. Je kunt niet zien hoe groot het daar is. Zou je erin rond kunnen lopen? Er komt een knikker binnenrollen. Hij danst en draait en beweegt naar de hoek achterin.

 • Konijn en hert (Péter Vácz, HU 2013)

  Hert is een dromer die Groot Denkt: hij wil een formule vinden om de getekende wereld waarin hij en Konijn leven naar de derde dimensie te tillen. Konijn blijft verbijsterd en alleen achter… Deze Hongaarse animatiefilm was eerder te zien op het Fantastisch Kinderfilm Festival en won prijzen over de hele wereld.

Dit is onderdeel van

Details

Lengte

60 min.

Voertaal

Nederlands

Onderdeel van

Cinemini

Kinderen van 2 tot 6 jaar beleven hun eerste bioscoopbezoek in de mooiste en intiemste filmzaal van Eye. Elke zondagochtend opent de Cinemini-zaal speciaal voor peuters, kleuters en hun (groot)ouders, waar de kinderen getrakteerd worden op film en spel in een lichtlandschap.

Lees meer
In een illustratie op een roze achtergrond vormen abstracte kleurrijke vormen een veelheid aan clownachtige gezichten die verschillende emoties uitdrukken
Hert en konijn 3
Hert en konijn 4

Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Support Eye en zie meer.