NLEN
Eye Filmmuseum

voor alle dagen

in alle talen

Mijn huis

Cinemini: Mijn huis

Kinderen van 2 tot 6 jaar beleven hun eerste bioscoopbezoek in de mooiste en intiemste filmzaal van Eye. Na de bijzondere korte (animatie)films, vaak uit de rijke collectie van Eye, spelen de kinderen verder met licht en schaduw in kleine tentjes en op een grote lichtbak onder leiding van de Taartrovers. Vandaag: kleurrijke films over huizen.

poster Cinemini

Je huis is je plek, als een veilig vertrouwd velletje om je heen. Alle huizen zijn anders. Zo ook de huizen in de films uit dit vrolijke, poëtische en kleurrijke programma.

Klein spruitje (Chaïtane Conversat, FR 2015)Een meisje woont alleen in een klein huisje. Iedere nacht tillen mieren het huisje op en brengen het naar een nieuwe plek. Daar vangt het meisje prachtige bloemenpatronen in de velden om het huisje heen, waarvan ze dan weer jurken naait. Op een dag valt er een zaadje uit de lucht haar mond in. Ze slikt het door en vervolgens groeit en bloeit er een bloem uit haar navel. Een poëtische film met een mooie tekenstijl en sterke kleuren.

Het lange levende huis (Svetlana Andrianova, RU 2017)Er wordt een hoge flat gebouwd, de hoogste van de wereld. Een flat met veel kleine appartementen in zijn buik. Wat beleeft dit hoge huis allemaal? Sneeuwstormen, vliegtuigen, de metro onder de grond. In deze korte film is heel veel te zien.

Kleine ster (Svetlana Andrianova, RU 2015)De kleine ster woont in de lucht, tussen de wolken bij zijn MamaMaan. Op een avond valt hij naar beneden, zomaar op aarde. Iedereen vindt de kleine ster erg lief en ozo mooi, allemaal willen ze hem hebben. Maar de kleine ster, wat wil hij eigenlijk? Hij wil weer terug naar huis, naar zijn mama. Gelukkig kan MamaMaan alles.

Dit is onderdeel van

Details

Onderdeel van

Cinemini

Kinderen van 2 tot 6 jaar beleven hun eerste bioscoopbezoek in de mooiste en intiemste filmzaal van Eye. Elke zondagochtend opent de de Cinemini-zaal speciaal voor peuters, kleuters en hun (groot)ouders, waar de kinderen getrakteerd worden op film en spel in een lichtlandschap.

Lees meer
campagnebeeld Cinemini
Little star 1
Levende huis 1

Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Support Eye en zie meer.