Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
NLEN
Eye Filmmuseum

voor alle dagen

in alle talen

Cinemini: Minuscule

Cinemini: Minuscule

Cinemini: Minuscule

Speciaal voor peuters, kleuters en hun ouders opent Eye de Cinemini-zaal. Kinderen tussen 2 en 6 jaar kunnen er iedere zondag terecht om animatiefilmpjes te kijken en te spelen, met hun ouders binnen handbereik. Deze maand een grappige animatiefilm over het leven van de insecten, de voorstelling zoemt van plezier!

poster Cinemini

Maak kennis met de insectenfamilie en ga met hen op avontuur door weidelandschappen vol gras en bloemen.

De serie Minuscule van Thomas Szabo en Hélène Giraud werd een hit in Frankrijk, mede dankzij de plezierige animatiestijl, de prachtige geluidseffecten en het verrassende perspectief: het verhaal wordt verteld vanuit de dieren zelf; insecten lijken piepklein, maar als je de wereld door hun ogen bekijkt verandert dat volkomen.

Mieren, spinnen, langpootmuggen en lieveheersbeestjes blijken opeens over menselijke karaktertrekken te beschikken en raken verwikkeld in grappige en poëtische verhalen over hun dagelijkse beslommeringen. Bijzonder: de regisseurs hebben de animaties doorsneden met documentaire opnamen, waardoor de natuur nog dichterbij komt.

Dit is onderdeel van

Details

Lengte

60 min.

Voertaal

Nederlands

Onderdeel van

Cinemini

Kinderen van 2 tot 6 jaar beleven hun eerste bioscoopbezoek in de mooiste en intiemste filmzaal van Eye. Elke zondagochtend opent de de Cinemini-zaal speciaal voor peuters, kleuters en hun (groot)ouders, waar de kinderen getrakteerd worden op film en spel in een lichtlandschap.

Lees meer
campagnebeeld Cinemini
Cinemini: Minuscule
Cinemini: Minuscule

Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Support Eye en zie meer.