NLEN
Eye Filmmuseum

voor alle dagen

in alle talen

Circus noel eye filmmuseum01

Circus Noël

Circus Noël

Dennis Bots / NL, 2019 / 90 min.

De twaalfjarige Karo reist stiekem mee met haar vrienden Tonie en Victor van het in de problemen geraakte Circus Noël.  Kunnen Karo en haar vriendjes het circus redden? Filmversie van de gelijknamige succesvolle jeugdserie, met rollen voor Tygo Gernandt, Nina Houston en Luna Wijnands.

Poster circus noel eye filmmuseum

Karo is weggelopen van huis omdat haar ruziënde ouders willen scheiden. Ze reist mee met haar circusvrienden Victor en Tonie van Circus Noël, dat onverwachts mee mag doen aan Cultura Nova, een belangrijk circusfestival.

Als er onderweg mysterieuze dingen gebeuren komt hun deelname aan het festival in gevaar. Karo dreigt zelfs haar nieuwe circusfamilie te verliezen. De kinderen zetten alles op alles om het circus te redden, ook al komt hierdoor hun vriendschap zwaar onder druk te staan. Zal het ze lukken?

bijzonder perspectief

Circus Noël is een spannende vertelling over het circusleven vanuit het perspectief van de kinderen. Regisseur Dennis Bots kreeg eerder bekendheid met de jeugdfilms Plop en de pinguïn (2007), Achtstegroepers huilen niet (2012) en Oorlogsgeheimen (2014).

acteerdebuut nina houston

Rein Hofman is te zien als circusdirecteur Pedro Canelli, Rick Paul van Mulligen is clown Maaiko en Tygo Gernandt speelt de broer van circusartiest Iwan, waarmee hij in het verleden de legendarische act De Horse Boys vormde. YouTuber Nina Houston maakt haar acteerdebuut als Bobby, het nichtje van Karo.

Details

Regisseur

Dennis Bots

Productiejaar

2019

Productieland(en)

NL

Originele titel

Circus Noël

Lengte

90 min.

Taal

Nederlands

Ondertiteling

ZONDER

Drager

DCP

Toegankelijkheid

Earcatch

Circus noel eye filmmuseum02
Circus noel eye filmmuseum03