NLEN
Eye Filmmuseum

voor alle dagen

in alle talen

still uit City Lights (Charles Chaplin, US 1931)

City Lights

City Lights

Bekijk trailer

Charles Chaplin / US, 1931 / 87 min.

“Komedie is tragedie in close-up” luidt een beroemde uitspraak van Charles Chaplin, die in City Lights zijn zwerversfiguurtje ogenschijnlijk hulpeloos door de wereld laat stommelen. Hij raakt verliefd op een blinde bloemenverkoopster, redt het vege lijf in een bokswedstrijd en laveert superieur tussen sentiment en slapstick.

poster City Lights (Charlie Chaplin) (Piece of Magic collection)

Omdat alle groten uit de filmgeschiedenis om de zoveel tijd aandacht behoeven, brengt distributeur Piece of Magic maar liefst negen (gerestaureerde) films van het genie Charles Chaplin opnieuw uit in de internationale theaters.

In City Lights ontmoet The Little Tramp ontmoet een arme, blinde bloemenverkoopster en wordt onmiddellijk verliefd op haar. Zij ziet hem aan voor een miljonair. Omdat hij haar niet wil teleurstellen, houdt hij de schijn op en probeert geld in te zamelen voor haar operatie.

City Lights eindigt met een van de meest bekende slotscènes uit de filmgeschiedenis waarin het bloemenmeisje zich realiseert wie haar weldoener was. De film weet de kijker zo te beroeren en aan het lachen te maken dat de film in 1998 werd opgenomen in de Top-100 American Films van het American Film Institute.

Details

Regisseur

Charles Chaplin

Productiejaar

1931

Productieland(en)

US

Originele titel

City Lights

Lengte

87 min.

Taal

zonder

Ondertiteling

NLD

Drager

DCP

Je moet cookies accepteren om dit te kunnen kijken.

still uit City Lights (Charles Chaplin, US 1931)
still uit City Lights (Charles Chaplin, US 1931)

Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Support Eye en zie meer.