Skip to content
NLEN
Cinema Ecologica Clothing Swap

Clothing Swap

Cinema Ecologica: Clothing Swap

Ruilen is een prachtig alternatief voor consumeren. Daarom organiseren Eye en het Fashion for Good een mooie kledingruil. Tijdens de Clothing Swap kun je kleren en accessoires die je niet meer draagt maar die nog in tiptop conditie zijn, bij ons komen ruilen.

poster Cinema Ecologica: Clothing Swap

Naast dat ruilen leuk is en je je shop-lust bevredigt, draag je hiermee ook bij aan een schoner milieu. En het is goed voor je portemonnee.

Je hoeft geen entree te betalen. Wel vragen we je om te reserveren door een gratis kaartje te kopen, zodat we een schatting hebben van hoeveel mensen er zullen zijn.

De Clothing Swap vindt plaats op dinsdag 25 oktober in Eye's IJlounge, en start om 17:00. Na de Clothing Swap begint om 19:15 in Cinema 2 Film, Future, Fashion een filmprogramma met korte modefilms uit Eye's archief en een presentatie over duurzame mode, gemaakt van materialen als appelschillen of paddenstoelenleer of zelfs van enen en nullen. Spreekster is Dolly Vellanki, een van de innovatie-experts van het Fashion for Good Museum.

We hebben er zin in!

Hieronder vind je de spelregels van de Clothing Swap.

1. Registreer je door een gratis kaartje te kopen, zo weten we hoeveel mensen we kunnen verwachten.

2.
Breng de kleding die je wilt ruilen tussen 21 oktober en 24 oktober naar het Fashion for Good Museum, op het Rokin 102. Fashion for Good is geopend van 10:00-18:00. De medewerkers nemen alleen kleding in van mensen die hun (gratis) kaartje laten zien.

3.
Lever maximaal 5 items aan voor de kledingruil. Zorg dat het gewassen en schone kleding is.

4.
De volgende soorten kleding worden NIET geaccepteerd:
- Ondergoed
- Zwemkleding
- Bedrijfskleding
- Bont
Let op: schoenen worden streng gecontroleerd op kwaliteit en alleen geaccepteerd in perfecte conditie.

5.
Medewerkers van het Fashion for Good Museum evalueren je ruilkleding van tevoren op kwaliteit en categorie. De items krijgen 1, 2 of 3 punten en je krijgt een corresponderend aantal munten. Die munten kun je vervolgens weer ruilen voor nieuwe kleding!

Dit is onderdeel van

Details

Productiejaar

2022

Productieland(en)

NL

Onderdeel van

Cinema Ecologica

Veel is onzeker in het leven, behalve één ding: de klimaatcrisis. Hoe filmregisseurs de verhouding tussen de mens en planeet Aarde hebben verbeeld, zie je bij Cinema Ecologica: van nagelbijtende rampenfilm tot kunstzinnige meditatie, van romantische natuurervaring tot verbijsterende sciencefiction.

Lees meer
Illustratie van Joost Stokhof in geel en blauw op een zwarte achtergrond toont verschillende kleinere illustraties van cellen, amoeben, zeedieren, vissenkoppen en een menselijk skelet waar bloemen en planten uit de botten groeien (campagnebeeld Cinema Ecologica)

Why in Eye

Van 13 oktober tot en met 6 november zijn de 'Drie Dwaze Weken' in Eye met films over de zwarte kanten van de consumptiemaatschappij. Ruilen is een prachtig alternatief.

Anna Abrahams
programmeur Eye

Cinema Ecologica Clothing Swap
Cinema Ecologica Clothing Swap
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.