NLEN
Eye Filmmuseum

voor alle dagen

in alle talen

Con el viento eye filmmuseum04

Con el viento

Meritxell Colell Aparicio / ES, AR, FR, 2018 / 108 min.

Danseres Mónica woont al heel lang in Buenos Aires; als haar vader op sterven ligt, vliegt ze gauw naar Spanje. Terug in het afgelegen geboortedorp wordt ze geconfronteerd met het verleden; in de dans vindt ze uitdrukking voor haar gevoelens. Con el viento werd geselecteerd voor de festivals van Berlijn en Chicago, maar was in Nederland nog niet te zien.    

Conelviento poster b1 lr

Eigenlijk wil Monica na het overlijden van haar vader zo snel mogelijk terugkeren naar Buenos Aires. Maar iets zegt haar toch tijd door te brengen met haar zuster en moeder. In vele lagen wollen kleren gewikkeld trotseert Mónica de extreme winterkou in het afgelegen dorp in de omgeving van Burgos. Ze vindt warmte in de familie, maar kan ook niet ontsnappen aan het verleden. Dansend vindt Mónica een uitweg voor haar emoties.

intense emotie

Regisseur Meritxell Colell (Barcelona, 1983) maakte een aantal korte films voor Con el viento. Haar speelfilmdebuut vond meteen weerklank in het festivalcircuit; Con el viento was onder meer te zien op de filmfestivals van Berlijn en Chicago. De film werd geprezen om de compacte stilering en het spel van de niet-professionele acteurs. De ingetogen verteltrant maakt de emoties indringend voelbaar.

“Prachtig...liefdevol...voorbeeldig debuterende Spaanse regisseuse Meritxell Colell vertelt alles met beelden... (**** Trouw)

“..fijn...volkomen geloofwaardig...ontroerend... (**** De Volkskrant)

“ ... een origineel, fijnzinnig en ontroerend drama... intrigerend... aangrijpend...gedurfd en origineel...Prachtig...overtuigt...fraai... (De Filmkrant)

Dit is onderdeel van

Details

Regisseur

Meritxell Colell Aparicio

Productiejaar

2018

Productieland(en)

ES, AR, FR

Originele titel

Con el viento

Lengte

108 min.

Taal

Spaans

Ondertiteling

ENG

Drager

DCP

Onderdeel van

Previously Unreleased

De films uit Previously Unreleased waren wel te zien op prominente festivals in binnen- en buitenland, maar bereikten niet de Nederlandse bioscopen. Ten onrechte, meent Eye, dat ook dit jaar vanaf 17 juni een bijzondere selectie films van de internationale festivals naar de Nederlandse filmtheaterschermen haalt.

Lees meer
campagnebeeld Previously Unreleased
Con el viento eye filmmuseum01
Con el viento eye filmmuseum02