NLEN
Eye Filmmuseum

voor alle dagen

in alle talen

Copacabana marc fitoussi 2010 isabelle huppert 1

Copacabana

Copacabana

- Fitoussi / FR, BE, 2010 / 107 min.

Ze verraste iedereen met haar vertolking van Babou, de wat excentrieke, vrolijke hippiemoeder die botst in haar relatie met de veel burgerlijker dochter. Met Copacabana bewees Isabelle Huppert haar veelzijdigheid; de actrice speelt niet een ijzig neurotische, desperate vrouw, maar een innemend, humoristisch personage.

Copacabana 2

Dat je dochter weigert je uit te nodigen voor haar bruiloft omdat ze zich voor je schaamt, zal niet iedere moeder te horen krijgen. Babou, die burgerlijke conventies aan haar laars heeft gelapt, besluit nu toch stappen te nemen om respect te winnen in de ogen van dochter Esmeralda (actrice Lolita Chammah, in werkelijkheid de dochter van Huppert).

moeder-dochter-relatie

In Oostende vindt Babou een baantje bij een louche makelaar; ze moet toeristen naar een kantoortje lokken, waar ze timeshare appartementen krijgen aangesmeerd. Met de revenuen hoopt Babou een fatsoenlijk huwelijkscadeau te kopen.

Regisseur Marc Fitoussi laat Huppert zien als een vrolijke vrouw die zich niet veel aantrekt van wat de buitenwereld van haar vindt; zijn tekening van de moeder-dochter-relatie doet denken aan de tv-serie Absolutely Fabulous, maar is ook een commentaar op de opkomst van de flexibele arbeidsmarkt, waarin slecht betaalde werkzoekenden van baantje naar baantje hoppen.

Dit is onderdeel van

Details

Regisseur

- Fitoussi

Productiejaar

2010

Productieland(en)

FR, BE

Originele titel

Copacabana

Lengte

107 min.

Taal

Frans, Vlaams, Engels, Duits

Ondertiteling

NLD

Drager

35mm

Onderdeel van

Le monde d'Isabelle Huppert

Intens en hypnotiserend, koud en brandend: deze zomer staat de actrice Isabelle Huppert in de spotlights in Eye. Met meer dan dertig films, interviews, gasten en Q&A’s brengt Eye in juli en augustus een hommage aan deze fenomenale actrice.

Lees meer
campagnebeeld Le monde d'Isabelle Huppert, © Peter Lindbergh
Copacabana marc fitoussi 2010 isabelle huppert jurgen delnaet
Copacabana marc fitoussi 2010 isabelle huppert lolita chammah