Skip to content
NLEN
Still Corpus Christie

Corpus Christi

Jan Komasa / PL, 2019 / 115 min.

Oscarnominatie voor Beste Internationale Film voor dit aangrijpende verhaal dat terecht hoog scoorde in de publieksenquête op IFFR. Een jongeman met strafblad doet zich voor als priester in een Pools stadje dat worstelt met een trauma. 

Poster corpus christi

De 20-jarige Daniel (het grote talent Bartosz Bielenia) zat in een jeugdgevangenis voor een gewelddadige misdaad. Hij zoekt zijn heil in een klein Pools stadje, waar hij wordt aangezien voor priester. Hij speelt het spel mee, en ook de lokale bewoners zijn maar al te blij met deze charismatische jonge 'prediker'. Door zijn komst hopen ze beter om te gaan met een tragedie die het stadje polariseert. Maar niet iedereen is in staat tot vergeving.

Ondertussen blijven Daniels vroegere zonden aan zijn geweten knagen. Uiteindelijk zal hij zijn innerlijke demonen onder ogen moeten zien. Hij kan niet langer weglopen voor de problemen die hem achtervolgen en krijgt een kans op spirituele transformatie.

Corpus Christi speelt zich af in een land waarin de scheidslijnen tussen kerk en staat steeds vager worden. Het is de derde speelfilm van de Poolse regisseur Jan Komasa, wiens aangrijpende verhaal grote morele vragen oproept. Kan iedereen vergeven worden? Verdient iedereen een nieuw begin? En komt vergeving van boven, of moet het van binnen worden gezocht? De film was een van de genomineerden voor de Oscar voor Beste Internationale Film.

voorfilm

Bellezza feminile (NL 1952, Italiaans gespr., Ned & Eng ondertiteld). Reclamefilm uit de Dollywood-studio's voor Super-Iride kledingverf, in de vorm van een poppenanimatie. Een vrouw op een bal transformeert van grauw muurbloempje tot fleurige danssensatie met behulp van de duivelse mr. Satana.

Details

Persons under 16 years must be accompanied by an adultThis movie contains scenes of violenceThis movie contains scenes with alcohol and/or drug useThis movie contains foul language

Regisseur

Jan Komasa

Productiejaar

2019

Productieland(en)

PL

Originele titel

Boze Cialo

Lengte

115 min.

Taal

Pools

Ondertiteling

ENG of NLD

Drager

DCP

Still Corpus Christie
Still Corpus Christie
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.