NLEN
Eye Filmmuseum

voor alle dagen

in alle talen

Cosmos within us still1

Cosmos Within Us

Tupac Martir / GB, 2019 / 45 min.

De live cinema performance Cosmos Within Us van Tupac Martir was dé hit van de virtual-realitysectie van het filmfestival Venetië 2019 en won vervolgens de ‘Spirit of Raindance’ Immersive Award 2019. Met Cosmos Within Us spreekt Martir alle zintuigen aan, waardoor de kijker hetzelfde gevoel van desoriëntatie en verwarring ervaart als iemand met geheugenverlies. De regisseur maakte ook visuals voor live optredens van Elton John, Sting en Beyoncé. Cosmos Within Us is ontwikkeld in samenwerking met VR Days Europe.

Affiche cosmos within us

Tupac Martir maakte een gedurfd experiment op de grens tussen virtual reality-kunst en live cinema performance. Via VR, live muziek en voice-over, geuren en aanraking kruipen we in het hoofd van Aiken, een 60-jarige man die lijdt aan Alzheimer. Hij strijdt tegen een wegkwijnende geest, tegen de tijd, tegen definitief verlies.

q&a met michel reilhac

De live performance Cosmos Within Us (Tupac Martir, 45', 2019) is dinsdag 12 november twee keer te zien, om 17.00 en 21.15 in zaal 2. De regisseur is aanwezig bij de voorstelling van 21.15 voor een Q&A met Michel Reilhac, VR-pionier en programmeur van de VR-sectie van het filmfestival van Venetië.

Dit is onderdeel van

Details

Regisseur

Tupac Martir

Productiejaar

2019

Productieland(en)

GB

Originele titel

Cosmos Within Us

Lengte

45 min.

Onderdeel van

Xtended

Virtual Reality-producties vormen een steeds belangrijker deel van de filmervaring, reden voor Eye om er aandacht aan te besteden in het nieuwe programma Xtended. Hierin is de blik niet gericht op het oppervlak van het filmdoek maar beweeg je je virtueel driedimensionaal door een ontworpen ruimte die je aan alle kanten omringt en onderdompelt.

Lees meer
campagnebeeld Venice VR Expanded 2021