NLEN
Eye Filmmuseum

voor alle dagen

in alle talen

still uit Cowboys

Cowboys

Cowboys

Bekijk trailer

Anna Kerrigan / US, 2020 / 83 min.

Originele Amerikaanse indie-film. Kerrigan moderniseert clichés van het ruige westerngenre in een tedere vertelling rond een transgender-kind op de vlucht.

Poster Cowboys

Anna Kerrigans tweede lange speelfilm vertelt over de trektocht van een vader en zoon door het ruige Montana. De twee zijn op de vlucht en hopen de Canadese grens te halen door zo min mogelijk op te vallen. Een buitenbeentje binnen de lokale politie, Faith, zit achter hen aan.

Als Faith dieper in de zaak duikt, ontdekt ze dat deze vermeende ontvoering anders in elkaar steekt dan ze denkt. De vader blijkt het transgender-kind te hebben gekidnapt om het te beschermen tegen de intolerante moeder. Vader Troy heeft ook psychische problemen en ontbeert de broodnodige medicatie.

Regisseur Anna Kerrigan maakte een krachtige moderne western, met emotionele waarachtigheid; haar zorgvuldige regie breekt met alle stereotypen.

Winnaar Beste scenario en Beste acteur (Steve Zahn) op het filmfestival van Tribeca (2020).

Vanaf 29 juli in De FilmHallen (Amsterdam), later ook in Eye. Deze film wordt door Eye Filmmuseum ook landelijk uitgebracht.

...verrassend...mooi gespeeld...teder verhaal... (**** Trouw)

...regisseur Anna Kerrigan wekt veel empathie voor haar hoofdpersonages....De spelers zijn geweldig: Knight legt ziel en zaligheid in zijn debuut en vormt een sterk team met Zahn. (De Volkskrant)

...sterke acteerprestaties... (Het Parool)

Dit is onderdeel van

Details

Regisseur

Anna Kerrigan

Productiejaar

2020

Productieland(en)

US

Originele titel

Cowboys

Lengte

83 min.

Taal

Engels

Ondertiteling

NLD

Drager

DCP

Onderdeel van

Previously Unreleased

De films uit Previously Unreleased waren wel te zien op prominente festivals in binnen- en buitenland, maar bereikten niet de Nederlandse bioscopen. Ten onrechte, meent Eye, dat ook dit jaar vanaf 17 juni een bijzondere selectie films van de internationale festivals naar de Nederlandse filmtheaterschermen haalt.

Lees meer
campagnebeeld Previously Unreleased

Je moet cookies accepteren om dit te kunnen kijken.

Why in Eye

Na Kelly Reichardts Meek's Cutoff en First Cow opnieuw een verfrissende invulling van het westerngenre door een vrouwelijke filmmaker. Anna Kerrigans tweede speelfilm, tien jaar na haar debuut Five Days Gone, verdient het grote doek.

still uit Cowboys
still uit Cowboys

Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Steun Eye. Word lid van de Eye Society.