Skip to content
NLEN
Cruelintentions2

Cruel intentions

Roger Kumble / US, 1999 / 97 min.

Dangerous Liaisons van Stephen Frears verplaatst naar hedendaags New York, waarbij de intriganten deze keer verveelde rijkeluiskinderen zijn, even decadent als hun adellijke voorgangers, en geobsedeerd door seks en dure merkkleding.

Cruelintentionsposter

Vertoning in het Cinema Remake-programma, met aandacht voor herinterpretaties van films en genres.

Net als Stephen Frears beriep regisseur Roger Kumble zich op de 18e-eeuwse roman Les liaisons dangereuses van Choderlos de Laclos, waarin de leden van het Franse rococohof elkaar in het ongeluk storten om de tijd te verdrijven. Frears” verfilming uit 1988 maakte grote indruk door het optreden van Glenn Close (markiezin de Merteuil), Michelle Pfeiffer (madame de Tourvel) en John Malkovich (graaf Sébastien de Valmont).

In Cruel Intentions worden hun rollen getransponeerd naar het heden en heten de perosnages Kathryn, Annette en Sebastian. Ze worden curieus kopiematig vertolkt door Sarah Michelle Gellar, Reese Witherspoon en Ryan Phillippe.

Dit is onderdeel van

Details

Regisseur

Roger Kumble

Productiejaar

1999

Productieland(en)

US

Originele titel

Cruel intentions

Lengte

97 min.

Drager

35mm

Onderdeel van

Cinema Remake

De tentoonstelling Cinema Remake – Art & Film in Eye toonde van 23 maart tot en met 1 juni 2014 het werk van filmmakers en kunstenaars die bestaande films als uitgangspunt nemen om iets radicaal nieuws te creëren.

Lees meer
campagnebeeld Cinema Remake – Art & Film
Cruelintentions3
Cruelintentions4
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.