Skip to content
NLEN
CSSC: Coach Stage Stage Coach

CSSC: Coach Stage Stage Coach

Paul McCarthy , Damon McCarthy / US, 2019 / 92 min.

© Paul McCarthy and Damon McCarthyCourtesy the artist and Hauser & Wirth

poster C.S.S.C. Coach Stage Stage Coach (Paul McCarthy) (Xtended VR)

In Paul McCarthy's herinterpretatie van John Fords klassieke western Stagecoach (1939), die ook in Eye's Xtended-programma draait, plaatst de Amerikaanse kunstenaar zes personages in een postkoets en stuurt deze op een kronkelige, psychoseksuele reis die uitmondt in een anarchistische en provocerende ineenstorting van sociale conventies.

McCarthy maakte met de films CSSC en DADDA een parodie op Amerika en Hollywood. CSSC beziet de western als fundamenteel onderdeel van de Amerikaanse mythologie. Het is een genre dat seksuele rollen overdrijft en dat geweld en wreedheid romantiseert. Paul McCarthy maakte de film samen met zijn zoon Damon McCarthy. Bij CSSC Coach Stage Stage Coach maakte McCarthy ook een virtual-realitywerk: C.S.S.C. Coach Stage Stage Coach VR experiment Mary and Eve, dat van 25 juli tot 11 augustus te ervaren is in Eye.

Over Paul McCarthy

Paul McCarthy is een van de invloedrijkste hedendaagse Amerikaanse kunstenaars. In zijn performances, fotografiewerk, video”s, beeldhouwwerken, tekeningen en schilderijen speelt hij vaak met populaire illusies, waanideeën en culturele mythen. Hij schiep een heel leger van personages waarmee hij opzettelijk verwarring schept, hoge en lage cultuur vermengt en onze vaste overtuigingen op losse schroeven zet.

Onderdeel van Xtended

Het virtual Realitywerk C.S.S.C. Coach Stage Stage Coach VR experiment Mary and Eve is ook op 25 juli tot 11 augustus te ervaren in Eye. Het VR-werk geeft de kijker de keuze tussen elf versies van een scène waarin Eve en Mary Magdalene ruzie maken. Deze VR gaat voor de professionele kunstwereld in première op Art Basel (13-16 juni) en komt daarna naar Eye voor de publiekspremière.

Het inleveren van een kaartje voor de VR bij de balie geeft 1,50 euro korting op de films in het bijbehorende programma.

Dit is onderdeel van

Details

Persons under 16 years must be accompanied by an adult

Regisseur

Paul McCarthy , Damon McCarthy

Productiejaar

2019

Productieland(en)

US

Originele titel

CSSC: Coach Stage Stage Coach

Lengte

92 min.

Drager

DCP

Onderdeel van

Xtended

Virtual Reality-producties vormen een steeds belangrijker deel van de filmervaring, reden voor Eye om er aandacht aan te besteden in het nieuwe programma Xtended. Hierin is de blik niet gericht op het oppervlak van het filmdoek maar beweeg je je virtueel driedimensionaal door een ontworpen ruimte die je aan alle kanten omringt en onderdompelt.

Lees meer
Xtended: Angels in Amsterdam in Eye © Tibor Dieters
CSSC: Coach Stage Stage Coach
CSSC: Coach Stage Stage Coach
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.