Skip to content
NLEN
header Kieslowski: Curriculum Vitae + First Love

Curriculum Vitae + First Love

Krzysztof Kieślowski: Curriculum Vitae + First Love

Twee middellange films van Krzysztof Kieślowski uit het begin van zijn carrière: Curriculum Vitae (1965), waarin een Poolse activist wordt verhoord, en First Love (1974), dat zeven maanden uit het leven van een jong getrouwd stel volgt.

poster Kieslowski: Curriculum Vitae + First Love
Films in dit programma:

Programma

  • still uit Curriculum Vitae (Życiorys) (Krzysztof Kieslowski, PL 1975)

    Curriculum Vitae (Krzysztof Kieślowski, PL 1965, 29')

    Curriculum Vitae werd aanvankelijk door de Poolse censoren verboden. De geënscneerde documentaire is gebaseerd op een idee van de schrijver Maciej Malicki en op documenten van de regionale tak van de Poolse Verenigde Arbeiderspartij. Een met uitzetting bedreigd lid van deze partij wordt verhoord door ijverige commissieleden. Ze ondervragen hem over zijn persoonlijke leven en kerkelijk huwelijk, waarbij ze harteloos zijn ‘ideologische principes’ beoordelen. Maar in feite proberen ze de activist voor iets anders te straffen: zijn doorzettingsvermogen in ‘de zaak van meerdere arbeiders’.

  • still uit First Love (Krzysztof Kieslowski, PL 1974)

    First Love (Krzysztof Kieślowski, PL 1974, 52')

    Dit docudrama volgt zeven maanden uit het leven van een jong getrouwd stel, van vier maanden in de zwangerschap tot twee maanden na de geboorte van het kind. Na de weigering van de dokter om abortus uit te voeren op het 17-jarige meisje, moeten zij en haar vriend leren verantwoordelijkheid te nemen voor hun leven, ondanks de vele ontberingen in socialistisch Polen.

Dit is onderdeel van

Details

Regisseur

Krzysztof Kieślowski

Productiejaar

2023

Lengte

85 min.

Productieland(en)

NL

Taal

Pools

Ondertiteling

Engels

Onderdeel van

De films van Kieślowski

De Poolse regisseur Krzysztof Kieślowski brak internationaal door met de tiendelige filmserie Dekalog, waarin hij de betekenis van de Tien Geboden voor de moderne mens onderzocht.

Lees meer
Een vrouw op een blauwe achtergrond, een man en vrouw op een witte achtergrond en een man en vrouw op een rode achtergrond herinneren aan de Franse vlag in een verwijzing naar Kieslowski's beroemde Trois couleurs-filmtrilogie (campagnebeeld De Films van Kieslowski)
still uit Curriculum Vitae (Życiorys) (Krzysztof Kieslowski, PL 1975)
still uit First Love (Krzysztof Kieslowski, PL 1974)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.