Skip to content
NLEN
still uit Das Totale Tanz Theater (Xtended VR)

Das Totale Tanz Theater

Bekijk trailer

DEUZE, 2019 / 12 min.

Voor het eerst te zien in Nederland: de fenomenale VR-installatie Das Totale Tanz Theater. Te ervaren van 5 tot en met 13 maart in onze speciale VR-bioscoop.

still uit Das Totale Tanz Theater (Xtended VR)

Das Totale Tanz Theater werd geïnspireerd door essays over kostuums van Bauhaus-kunstenaar Oskar Schlemmer en de opvattingen van Bauhaus-oprichter Walter Gropius over het totale theater. Het VR-kunstwerk transporteert ons naar een virtuele wereld, waar we midden tussen de dansers staan op een kolossale stalen Bauhaustoren.

100 jaar Bauhaus

In 2019 is het gedachtengoed van de Bauhaus-school nog even relevant als toen. Het Triadisches Ballett van Oskar Schlemmer verbeeldde bijvoorbeeld de plaats van de mens in een snel industrialiserende samenleving. Nu leven we in een zeer gedigitaliseerde samenleving. Opnieuw zetten kunstenaars zich in voor de vraag hoe mens en technologie zich tot elkaar verhouden. Wie heeft de macht over wie? Das Totale Tanz Theater beantwoordt die vraag op een adembenemende manier.

Dit is onderdeel van

Bijzondere vertoningen

Details

Productiejaar

2019

Productieland(en)

DEUZE

Originele titel

Das Totale Tanz Theater

Lengte

12 min.

Onderdeel van

Xtended

Virtual Reality-producties vormen een steeds belangrijker deel van de filmervaring, reden voor Eye om er aandacht aan te besteden in het nieuwe programma Xtended. Hierin is de blik niet gericht op het oppervlak van het filmdoek maar beweeg je je virtueel driedimensionaal door een ontworpen ruimte die je aan alle kanten omringt en onderdompelt.

Lees meer
Xtended: Angels in Amsterdam in Eye © Tibor Dieters

Je moet cookies accepteren om dit te kunnen kijken.

still uit Das Totale Tanz Theater (Xtended VR)
still uit Das Totale Tanz Theater (Xtended VR)

Support Eye en zie meer. Word member van de Eye Society.