Skip to content
NLEN
Battre1

De battre mon coeur s'est arrêté

Jacques Audiard / FR, 2005 / 108 min.

Meesterlijk geacteerde, harde psychologische thriller is een remake van Fingers (James Toback, 1978) met Harvey Keitel in de hoofdrol.

Battreposter

Nu speelt Romain Duris de jonge man die verscheurd wordt tussen de misdaad en een carrière als pianist. Misdaadtragedie won een César voor Beste Scenario. Vertoning in het Cinema Remake-programma, met aandacht voor herinterpretaties van films en genres.

Jacques Audiard (Un prophète) ging vrijelijk aan de haal met het verhaal van Fingers (1978), waarin een jonge man heen en weer wordt geslingerd tussen loyaliteit voor zijn Italiaanse maffia-vader en zijn artistieke moeder, die concertpianiste is. In het rauwe, bijna koorstige De battre mon coeur s'est arrêté blijft de verstikkende band tussen ouders en kind het belangrijkste onderwerp.

De louche zoon (met een nerveuze energie gespeeld door Romain Duris) werkt net als zijn vader voor een schimmige onroerendgoed-vennootschap, maar besluit op een dag om juist in de voetsporen van zijn moeder te treden en concertpianist te worden. Met veel vaart toont Audiard zijn eenzame worsteling met zijn gespleten inborst, waar de tegengestelde karakters van zijn ouders in huizen

Dit is onderdeel van

Details

Regisseur

Jacques Audiard

Productiejaar

2005

Productieland(en)

FR

Originele titel

De battre mon coeur s'est arrêté

Lengte

108 min.

Ondertiteling

NLD

Drager

35mm

Onderdeel van

Cinema Remake

De tentoonstelling Cinema Remake – Art & Film in Eye toonde van 23 maart tot en met 1 juni 2014 het werk van filmmakers en kunstenaars die bestaande films als uitgangspunt nemen om iets radicaal nieuws te creëren.

Lees meer
campagnebeeld Cinema Remake – Art & Film
Battre2
Battre3
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.