NLEN
Eye Filmmuseum

voor alle dagen

in alle talen

Beroemde bereninvasie van sicilie de 3

De beroemde bereninvasie van Sicilië

Lorenzo Mattotti / FR, IT, 2019 / 82 min.

Fantasierijke en stoere animatiefilm over een berenvolk dat naar de mensenwereld trekt om de ontvoerde zoon van hun koning op te sporen. Het visuele spektakel werd geselecteerd voor het Filmfestival van Cannes.

De beroemde bereninvasie van sicilie poster

Lang geleden verdween Tonio, de zoon van de berenkoning Leonzio. Vastberaden om zijn zoon terug te vinden, vertrekt Koning Leonzio samen met het berenvolk richting de mensenwereld voordat de strenge winter aanbreekt. Een onbetrouwbare tovenaar, een reusachtig zeemonster en een sluwe mensenkoning maken het de beren haast onmogelijk de mensenwereld te bereiken en naar Tonio te zoeken. Maar Leonzio geeft niet op. Uiteindelijk bevalt het leven onder de mensen de beren wel. Tot ze de slechte gewoontes van de mensen beginnen over te nemen.

spannend avontuur

De beroemde bereninvasie van Sicilië werd geselecteerd voor het Filmfestival van Cannes in de sectie Un Certain Regard, en voor het kinderfilmfestival Cinekid. Het is gebaseerd op het boek van Dino Buzzati, waar regisseur Lorenzo Mattoti een spannend avontuur van maakte.

Kijkwijzer: 6+, Eye”s adviesleeftijd: 8+.

“…vrolijk, kleurrijk en levendig…een ware ode aan de verbeelding…prachtige animatiefilm…een wonderbaarlijk avontuur vol magie en verbeelding…rijke fabel vol betekenissen… (De Filmkrant)

“...robuust, aards en frisbont kleurenschema...charmant... (**** NRC Handelsblad)

“...een kleurrijke allegorie...fantastische familiefilm... (**** VPRO/Cinema.nl)

Details

Regisseur

Lorenzo Mattotti

Productiejaar

2019

Productieland(en)

FR, IT

Originele titel

La fameuse invasion des ours en Sicile

Lengte

82 min.

Taal

Nederlands

Ondertiteling

ZONDER

Drager

DCP

Beroemde bereninvasie van sicilie de 8
Beroemde bereninvasie van sicilie de 5