NLEN
Eye Filmmuseum

voor alle dagen

in alle talen

De familie slim st 5 jpg sd high

De familie Slim

Roy Poortmans / NL, 2017 / 80 min.

Familiefilm over een uitvindersgezin dat elk jaar prijzen wint op het uitvindersfestival. Behalve de jongste zoon Max, die zich een buitenbeentje voelt: zijn uitvindingen mislukken altijd. Totdat hij een kans krijgt zich te bewijzen. Met Najib Amhali, Harry Piekema en Tatum Dagelet.

De familie slim ps 1 jpg sd high

Max Slim is de jongste zoon van de Familie Slim, een echt uitvindersgezin. Max heeft het idee dat hij altijd in de schaduw staat van zijn grote zus en ouders. Alledrie superslimme uitvinders die elk jaar weer prijzen winnen op Inventicon, het grootste uitvindersfestival van de wereld. Max heeft nog nooit een prijs gewonnen en zijn uitvindingen mislukken altijd of ontploffen zelfs. Wanneer de familie een uitnodiging krijgt voor de 25ste editie van Inventicon, stelt Max voor om niet mee te gaan en alleen thuis te blijven.

De uitnodiging blijkt alleen fake te zijn en de familie belandt ergens in Niemandsland. Collega-uitvinder en aartsrivaal Elon Tesilon (Najib Amhali) heeft de familie bewust “ontvoerd” naar een plek ver van de echte Inventicon af. Elon is vastbesloten dat hij dit jaar Inventicon gaat winnen en nu de familie Slim uit de race is, staat niets hem meer in de weg. Behalve Max dan. Gaat het Max lukken om zijn familie te redden met een door hemzelf gemaakte uitvinding? Verdere rollen zijn er voor Harry Piekema, Tatum Dagelet, Mathieu Hinzen, Sara Dol en Precious Bostelaar.

“...vrolijke kinderfilm...sympathiek...aanstekelijk acteerwerk...geestige invallen. (De Volkskrant)

Details

Regisseur

Roy Poortmans

Productiejaar

2017

Productieland(en)

NL

Originele titel

De familie Slim

Lengte

80 min.

Taal

Nederlands

Drager

DCP

De familie slim st 11 jpg sd high
De familie slim st 17 jpg sd high