NLEN
Eye Filmmuseum

voor alle dagen

in alle talen

De grote boze vos 1

De grote boze vos

Benjamin Renner, Patrick Imbert / FR, 2017 / 79 min.

Drie verhalen die zich afspelen in en rond een boerderij op het platteland. De dieren moeten afrekenen met grote uitdagingen.

De grote boze vos poster

Met een vleugellamme ooievaar op het erf, moeten een eend en een konijn zelf een baby afleveren. De listige vos lust wel een eitje, maar moet hij ook de kuikens grootbrengen? En wie bezorgt de dieren met Kerst een cadeautje? Hilarische kortefilmcompilatie van de makers van onder andere Ernest & Celestine. Schaamteloos grappig en uitgelaten, geanimeerd met verbluffend vakmanschap en perfecte timing. Zorgeloos schateren!

Met de stemmen van Ruth Beeckmans, Jan Schepens, Gène Bervoets en David Davidse.

“De beste kinderfilms zijn leeftijdloos. Dat bewijst deze uitbundige animatiekomedie...zeer vrolijk stemmend... aanstekelijk...sfeervol...raak getroffen...hilarisch...veel flair...raamvertelling die te leuk is om te verklappen... (De Filmkrant)

“…leuk…munt uit in onvoorspelbare wendingen, snelle, puntige humor en slapstick. De Vlaamse stemmencast maakt het nog charmanter. (**** NRC Handelsblad)

“…allemaal even geestig…fraaie tekeningen…humoristische scenario…gemoedelijke sfeer…met veel liefde en aandacht gemaakte film… (**** De Volkskrant)

Details

Regisseur

Benjamin Renner, Patrick Imbert

Productiejaar

2017

Productieland(en)

FR

Originele titel

De grote boze vos

Lengte

79 min.

Taal

Nederlands

Ondertiteling

ZONDER

Drager

DCP

De grote boze vos 3
De grote boze vos 5