NLEN
Eye Filmmuseum

voor alle dagen

in alle talen

De schooltuin eye filmmuseum 3

De Schooltuin

Mark Verkerk / NL, 2020 / 60 min.

De makers van De wilde stad filmden een jaar lang in de schooltuin. De seizoenen gezien door de ogen van een groep kinderen die aan de slag gaan met het verbouwen van hun eigen groenten en bloemen.

Poster de schooltuin eye filmmuseum

Schooltuinen staan voor aanstekelijk plezier, zelf doen, beleven en ontdekken. Mark Verkerk (De nieuwe wildernis, Holland, natuur in de delta, De wilde stad) volgt de “cycle of life” van het seizoen; de grond, het zaaien, groeien, oogsten, bereiden en opeten. Het succes, het enthousiasme en het commentaar van de kinderen maar ook de teleurstelling als iets mislukt of een konijntje ervandoor gaat met hun worteltjes.

ringslang en vos

Niet alleen voor de mens maar ook voor de dieren is de schooltuin een aantrekkelijke plek in de stad. Van de bladluizen, bijen, vlinders, kikkers, koolmezen, ringslangen naar de vos die als het hek ”s avonds dicht gaat op pad gaat. Een jaar rond met je handen in de grond.

voorfilm

Meeting Between Seasons (Marjan van der Heijden, NL 2017, 2”, geen dialoog)Laat je door de vlinder meenemen en focus je op de kleine dingen in de natuur.

Details

Regisseur

Mark Verkerk

Productiejaar

2020

Productieland(en)

NL

Originele titel

De Schooltuin

Lengte

60 min.

Taal

Nederlands

Ondertiteling

ZONDER

Drager

DCP

Schooltuin de still 02
Schooltuin de still 01