Skip to content
NLEN
Deadzone2

Dead Zone, The

David Cronenberg / US, 1983

Succesvolle Stephen King-verfilming over een man die uit een coma ontwaakt. Opeens beschikt hij over de gave om mensen hun toekomst te voorspellen. Cronenbergs eerste Hollywoodfilm, met Christopher Walken, Brooke Adams en Martin Sheen.

Deadzoneposter

In deze goed ontvangen psychologische thriller speelt Christopher Walken een zachtaardige leraar die na zijn vijfjarige coma ontdekt dat hij helderziend is. Hij blijkt de toekomst te kunnen zien van iedereen met wie hij fysiek contact maakt. Sociaal en emotioneel vervreemd door zijn “gave” wordt Johnny een introverte kluizenaar. Na zijn ontmoeting met een oorlogszuchtige, rechtse senator (Martin Sheen) krijgt hij een visioen van een apocalyptische toekomst, en beseft hij dat hij misschien wel de enige ter wereld is die het Armageddon kan voorkomen.

The Dead Zone is minder plastisch dan Cronenbergs voorgaande films en richt zich meer op Johnny”s innerlijke angst voor zijn ongewenste krachten. De sfeer wordt nog eens verhoogd door de winterse Canadese locaties.The Dead Zone is niet alleen Cronenbergs eerste film voor een Hollywoodstudio, maar ook zijn eerste film waarvan het verhaal en scenario niet van hemzelf afkomstig zijn.

Dit is onderdeel van

Details

Regisseur

David Cronenberg

Productiejaar

1983

Productieland(en)

US

Originele titel

Dead Zone, The

0

Ondertiteling

NLD

Drager

35mm

Onderdeel van

David Cronenberg

Eye presenteerde van 22 juni t/m 14 september 2014 een grote tentoonstelling rond regisseur David Cronenberg, die een cultstatus verwierf met zijn eigenzinnige films over de wisselwerking tussen lichaam, geest, technologie en massamedia. De tentoonstelling verkende de wereld van Cronenberg via het hoofdthema uit zijn films: de fysieke en psychologische transformatie van zijn personages.

Lees meer
campagnebeeld David Cronenberg – The Exhibition
Deadzone3
Deadzone4
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.