Skip to content
NLEN
Der goldene handschuh eye filmmuseum01

Der goldene Handschuh

Fatih Akin / DE, FR, 2019 / 115 min.

De nieuwe film van Fatih Akin (Gegen die Wand, Aus dem Nichts) is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de Hamburgse seriemoordenaar Fritz Honka, stamgast van café Zum Goldenen Handschuh op de Reeperbahn. Akin toont het werkelijke, schokkende gezicht van een seriemoordenaar in een van de meest intense films van het jaar.

Poster der goldene handschuh eye filmmuseum

Dronkaards en prostituees verzamelen zich avond na avond in de buurtkroeg Zum Goldenen Handschuh, waar de gasten hun dagen wegdrinken. Fritz pikt er regelmatig vrouwen op; zijn kroeggenoten weten niet dat hij ze thuis vermoordt en in stukken snijdt.

geen Wirtschaftswunder

Niet zelden geven regisseurs seriemoordenaars een zekere mate van glamour mee; gelauwerd regisseur Fatih Akin pakt het heel anders aan – hij laat het leven van Fritz Honka tot in de kleinste details zien en daar is geen greintje glamour bij. De moorden zelf zijn schokkend in hun gruwelijke details; maar in zijn portrettering van de kroeglopers is Der goldene Handschuh ook een ingeleefd portret van de onderklasse van het naoorlogse Duitsland, mensen aan wie het Wirtschaftswunder volledig voorbij is gegaan.

Regisseur Fatih Akin brak in 2004 internationaal door met zijn film Gegen die Wand. Met Aus dem Nichts (2018) won hij een Golden Globe (beste niet-Engelstalige productie) en haalde hij de shortlist voor de Oscars. Der goldene Handschuh ging in première op het filmfestival van Berlijn, waar Akin pers en publiek verraste én enkele magen deed omdraaien.

Details

Persons under 16 years must be accompanied by an adultThis movie contains scenes of violenceThis movie contains scenes showing explicit sexThis movie contains scenes with alcohol and/or drug useThis movie contains foul language

Regisseur

Fatih Akin

Productiejaar

2019

Productieland(en)

DE, FR

Originele titel

Der goldene Handschuh

Lengte

115 min.

Taal

Duits, Grieks

Ondertiteling

NLD

Drager

DCP

Der goldene handschuh eye filmmuseum02
Der goldene handschuh eye filmmuseum03
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.