NLEN
Eye Filmmuseum

voor alle dagen

in alle talen

Still destello bravio 1

Destello bravió

Ainhoa Rodriguez / ES, 2021 / 98 min.

Dit hoogst originele drama met surrealistische trekjes bewijst dat zelfs het alledaagse uitzonderlijk kan zijn. Een vrouw uit een kleine gemeenschap in het zuidwesten van Spanje waar nooit iets gebeurt, verlaat haar man en zwerft door het stadje.

Poster destello bravio
Isa neemt op een cassetterecorder berichten voor zichzelf op, die ze later afspeelt. “Er zal een enorme lichtflits boven het dorp verschijnen, die alles zal veranderen”, hoort ze zichzelf zeggen. "Het is geweldig. We zullen allemaal hoofdpijn krijgen, we zullen onze herinneringen verliezen en we zullen verdwijnen.”

Isa hoopt op verandering, en dat is niet verwonderlijk. Ze woont in een kleine gemeenschap in het zuidwesten van Spanje waar nooit iets gebeurt. De jongeren vertrekken allemaal. Voor degenen die achterblijven, lijkt de tijd stil te staan. Cita's hoop is op iets anders gevestigd. Ze verlaat haar man en zwerft door het stadje.

Dit hoogst originele drama lijkt op een documentaire, maar haalt ook inspiratie uit het surrealisme en magisch realisme. Met behulp van niet-professionele acteurs, een opvallende, ontwrichtende elektronische soundtrack en suggestief camerawerk bewijst Destello bravío dat zelfs het alledaagse uitzonderlijk kan zijn.

Winnaar Jury Special Award Ainhoa ​​Rodriguez en Beste Montage Jose Luis Picado op Malaga Spanish Film Festival 2021, Beste Regisseur Ainhoa ​​Rodriguez op Vilnius International Film Festival 2021.

Details

Regisseur

Ainhoa Rodriguez

Productiejaar

2021

Productieland(en)

ES

Originele titel

Destello bravió

Lengte

98 min.

Taal

Spaans

Ondertiteling

ENG

Drager

DCP

Still destello bravio 2
Still destello bravio 3

Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Support Eye en zie meer.