NLEN
Eye Filmmuseum

voor alle dagen

in alle talen

Deux eye filmmuseum 1

Deux

Deux

Filippo Meneghetti / FR, BE, 2019 / 95 min.

Buurvrouwen Madeleine (Martine Chevallier) en Nina (Barbara Sukowa) zijn al tientallen jaren elkaars grote liefde. Maar niemand weet dat deze vrouwen meer delen dan hun trappenhuis. Hun grootste wens is hun appartementen te verkopen om samen naar Rome te verhuizen.

Poster deux eye filmmuseum

De gepensioneerde Madeleine en Nina zijn al tientallen jaren elkaars grote liefde, maar niemand die dat weet. Voor hun naasten, waaronder Madeleines bemoeizuchtige dochter (Léa Drucker), zijn ze simpelweg buurvrouwen die dezelfde gang delen. In werkelijkheid biedt deze gang een portaal tussen twee compleet verschillende werelden: die van een zorgzame moeder en oma die haar kinderen maar niet durft te vertellen dat ze een geheim liefdesleven heeft, en die van een vrijzinnige onafhankelijke vrouw die ernaar smacht haar leven met haar geliefde door te brengen, in het openbaar.

gesloten portaal

Madeleine en Nina leiden een liefdevol leven samen en genieten van de dingen van alledag. Hun deuren staan altijd open en ze bewegen zich vrijelijk tussen de appartementen. Tot hun portaal door een onverwachte gebeurtenis plotseling gesloten wordt, en ze elkaar niet meer kunnen bereiken.

acteerkanonnen

Het gevoelige Deux werd geregisseerd door Filippo Meneghetti en beleefde zijn wereldpremière op het Toronto Filmfestival. Voor zijn debuut wist hij acteerkanonnen Martine Chevallier (grande dame van de Franse theaterwereld) en Barbara Sukowa (muze van Rainer Werner Fassbinder en Margarethe von Trotta) te strikken.

voorfilm

Strega-Likeur: Fee (NL 1962, 1”, Italiaans gesproken)Reclamefilm (Eye-collectie, poppenanimatie) voor het Italiaanse likeurmerk “Strega”. Een toverfee vliegt de wereld over om iedereen van het aperitief te voorzien...

Details

Regisseur

Filippo Meneghetti

Productiejaar

2019

Productieland(en)

FR, BE

Originele titel

Deux

Lengte

95 min.

Taal

Frans

Ondertiteling

NLD

Drager

DCP

Deux eye filmmuseum 2
Deux eye filmmuseum 3