Skip to content
NLEN
Le ver a soie fo0051732

Diederik Jekel presenteert: Tussen waanzin en wetenschap

Zelfverklaarde nerd Diederik Jekel heeft een passie voor de jaren waarin Desmet zijn films vertoonde: het is de periode dat ook de moderne natuurkunde ontstaat.

Diederik jekel 3 0

Nieuwe uitvindingen en inzichten deden mensen beven van opwinding, angst en hoop. Wetenschappers kregen de status van held, nauwelijks onderdoend voor voetballers of filmsterren. Denk aan Albert Einstein, Max Planck, Marie Curie, Heike Kamerlingh Onnes, Hendrik Antoon Lorentz en Wilhelm Conrad Röntgen: heroïsche figuren waar nu nog opera”s, boeken en films aan worden gewijd. Diederik Jekel neemt je mee naar hun verbijsterende wereld.

Samenstelling en presentatie: Diederik Jekel (1984), natuurkundige, wetenschapsjournalist, presentator populaire wetenschapLive muziek: Kaja Drakzler (piano), Yedo Gibson (sax)

Voor Volkskrantlezers is bij dit programma een speciaal arrangement georganiseerd met een exclusieve rondleiding door de tentoonstelling Jean Desmets droomfabriek en een drankje. Vul de Volkskrantcode in bij het kopen van tickets. De rondleiding begint om 18.30.

Dit is onderdeel van

Details

Onderdeel van

Jean Desmets Droomfabriek

Van 13 december 2014 tot en met 12 april 2015 wijdde Eye een tentoonstelling aan een van de interessantste periodes uit de filmgeschiedenis aan de hand van de collectie van Jean Desmet (1875-1956).

Lees meer
campagnebeeld Jean Desmets Droomfabriek
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.