Skip to content
NLEN
Look4

Don't Look Now

Nicolas Roeg / GB, IT, 1973

De verfilming van Daphne Du Mauriers novelle werd in handen van Nicholas Roeg een beklemmende thriller, met indrukwekkende acteerprestaties van Donald Sutherland en Julie Christie als echtpaar dat een kind verloren heeft. Favoriete film van Theo van Gogh, aan wie EYE een retrospectief wijdt.

Lookposter

Wanneer een helderziende oude vrouw de Baxters vertelt dat ze dochtertje Wendy in Venetië heeft gezien, proberen de ouders haar overal te vinden. Het rode jasje dat Wendy droeg toen ze verdronk menen ze nu overal waar te nemen: hangend aan waslijnen, op de rug van een kind dat zich verliest in Venetiës kronkelige stegen…Nicholas Roegs derde lange speelfilm werd bij verschijning ontvangen als een superieur staaltje psychologische horror. Vooral het onvoorspelbare einde van de film, die focust op de psychologische gesteldheid van een echtpaar in de rouw, kwam hard aan. Het was een van Van Goghs favoriete scénes uit de filmgeschiedenis.Roegs film sloot aan bij een van de grootste angsten van Van Gogh. In interviews liet hij meerdere malen weten dat het verlies van een kind – in dit geval zoon Lieuwe – hem onoverkomelijk leek. De Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films (VS) nomineerde Don”t Look Now als een van de beste horrorfilms van 1975.

Dit is onderdeel van

Details

Regisseur

Nicolas Roeg

Productiejaar

1973

Productieland(en)

GB, IT

Originele titel

Don't Look Now

0

Ondertiteling

NLD

Drager

35mm

Onderdeel van

Theo van Gogh

Op 2 november 2014 is het precies tien jaar geleden dat columnist, interviewer en filmmaker Theo van Gogh werd vermoord. Eye vertoont in de voorafgaande maand al zijn dertien speelfilms en vier van zijn favoriete klassiekers. Talkshows, live muziek en interviews kleuren het programma verder in.

Lees meer
campagnebeeld Theo van Gogh
Look1
Look3
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.