Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
NLEN
Eye Filmmuseum

voor alle dagen

in alle talen

still uit Drive My Car (Ryûsuke Hamaguchi, JP 2021)

Drive My Car

Bekijk trailer

Ryûsuke Hamaguchi / JP, 2021 / 179 min.

Intense, zintuiglijke verfilming van het gelijknamige korte verhaal van Haruki Murakami. Een rouwende toneelregisseur en zijn zwijgzame chauffeuse bouwen al rijdend een bijzondere band op, met de felrode Saab als vehikel voor herinneringen, geheimen en verdriet. Winnaar van de Palm voor Best Screenplay in Cannes en Oscarnominaties voor Beste Film, Beste Regie, Beste Bewerkte Scenario, Beste Internationale Film.

poster Drive My Car (Ryûsuke Hamaguchi, JP 2021)
Yusuke Kafuku is een succesvolle toneelacteur en regisseur, getrouwd met Oto, een toneelschrijver met veel geheimen, met wie hij een mooi leven, een pijnlijk verleden en een vruchtbare artistieke samenwerking deelt. Wanneer Oto plotseling sterft, blijft Kafuku achter met de vele onbeantwoorde vragen die altijd al rondzongen in hun relatie. Echt begrijpen kon hij haar niet.

Twee jaar later, nog altijd in de rouw, aanvaardt hij een aanbod om een ​​toneelstuk te regisseren op een theaterfestival. Hij rijdt naar Hiroshima in zijn smetteloze, vlammend rode Saab 900. Zijn nieuwe werkgever heeft voor hem de perfect rijdende, maar zeer bescheiden chauffeuse Misaki klaarstaan om hem tijdens zijn verblijf daar te vervoeren. Terwijl ze samen al rijdend tijd doorbrengen en elkaar steeds beter leren kennen, gaat Kafuku de confrontatie aan met het mysterie rondom zijn vrouw dat hem nog steeds achtervolgt.

De intense en zintuiglijk rijke roadmovie, vol gedurfde lange takes, laat via geweldig acteerwerk zien hoe ook intieme stiltes een heel levensverhaal kunnen vertellen. Ryûsuke Hamaguchi (Asako I & II) is een rijzende regisseur in de Japanse cinema en gooide met zijn nieuwe film hoge ogen in Cannes.

Details

Regisseur

Ryûsuke Hamaguchi

Productiejaar

2021

Productieland(en)

JP

Originele titel

Doraibu mai kâ

Lengte

179 min.

Taal

Japans, Engels, Duits, Mandarijn, Koreaans

Ondertiteling

ENG of NLD

Drager

DCP

Je moet cookies accepteren om dit te kunnen kijken.

still uit Drive My Car (Ryûsuke Hamaguchi, JP 2021)
still uit Drive My Car (Ryûsuke Hamaguchi, JP 2021)

Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.