NLEN
Eye Filmmuseum

voor alle dagen

in alle talen

Dust in the wind eye filmmuseum 1

Dust in the Wind (Lian lian fen chen)

Hsiao-Hsien Hou / TW, 1986 / 100 min.

Met Dust in the Wind, over het leven van een jong stelletje in een Taiwanees provinciestadje, behaalde Hou Hsiao-hsien een van zijn eerste artistieke en commerciële successen. ‘Een van de beste tien films van de jaren tachtig’, schreef The  Village Voice.

Poster dust in the wind eye filmmuseum

Dust in the Wind vertelt het verhaal van een jeugdliefde die op de proef wordt gesteld. Een jongeman trekt van het platteland naar Taipeh om geld te verdienen, samen met zijn vriendin. Ze zweren elkaar eeuwig trouw. Wanneer de man uit dienst komt, wacht hem een onaangename, schokkende verrassing.

herkenbaar

In een ogenschijnlijk simpele vertelling weet Hou Hsiao-hsien de verschillen tussen de platteland en grote stad raak te treffen; ook de desillusie van de hoofdpersoon was destijds voor veel jonge (Taiwan-)Chinezen herkenbaar. “Een van de beste tien films van de jaren tachtig”, schreef The Village Voice.

Eye vertoont op 15 december de digitale restauratie van A Time to Live, a Time to Die van Hou Hsiao-hsien.

Dit is onderdeel van

Details

Regisseur

Hsiao-Hsien Hou

Productiejaar

1986

Productieland(en)

TW

Originele titel

Dust in the Wind (Lian lian fen chen)

Lengte

100 min.

Taal

Mandarijn, Kantonees

Ondertiteling

NLD

Drager

DCP

Onderdeel van

Eye Classics

Klassiekers te over in de Eye-collectie. En we vertonen ze regelmatig, in allerlei programma’s. Met de nieuwe serie Eye Classics haalt Eye de filmgeschiedenis nog dichterbij. Drie klassiekers per week, geselecteerd door de programmeurs van Eye, vertoond op het grote doek, indien mogelijk op 35mm.

Lees meer
campagnebeeld Eye Classics
Dust in the wind eye filmmuseum 2
Dust in the wind eye filmmuseum 3