NLEN
Eye Filmmuseum

voor alle dagen

in alle talen

Early man ov st 1 jpg sd high c 2017 entertainment one

Early Man (OV)

Nick Park / GB, FR, 2018 / 89 min.

Verrukkelijke animatiefilm uit de studio van Wallace & Gromit, Chicken Run en Shaun The Sheep. Een droogkomische familiefilm die zich afspeelt in het begin der tijden: het stenen tijdperk versus het bronzen tijdperk.

Early man ov ps 1 jpg sd high c 2017 entertainment one

Oké, het is een beetje primitief leven maar holbewoner Dug en zijn stamgenoten hebben het prima naar hun zin in de steentijd. Maar dan wordt hun vallei aangevallen door de machtige Lord Nooth en zijn stam uit de bronstijd. Samen met zijn vriend Zwijnkop bedenkt Dug een plan om zijn thuis te redden. Een prehistorisch potje voetbal tussen de twee stammen zal bepalen wie de vallei zal veroveren.

Early Man zit vol met kleurrijke personages, woordgrappen en de typische, droge humor die we van Aardman Animations gewend zijn. De film is stopmotion, met de hand gemaakt, en die liefde spat van elk beeldje af.

Nederlands ondertitelde versie met de stemmen van Tom Hiddleston, Maisie Williams en Eddie Redmayne. EYE vertoont ook de Nederlands nagesynchroniseerde versie.

“Heerlijk...humoristisch...geestig...gedetailleerde en expressieve stop-motion poppenanimatie...iets om in een bioscoopzaal voor te juichen alsof je in een vol stadion zit... (**** NRC Handelsblad)

“...vol geestige terzijdes...verrassend...geweldig...vakwerk om van te houden. (**** De Volkskrant)

“...hilarisch...heerlijk...een nieuw hoogtepunt in het oeuvre van Nick Park...o zo grappig... (**** Trouw)

Details

Regisseur

Nick Park

Productiejaar

2018

Productieland(en)

GB, FR

Originele titel

Early Man (OV)

Lengte

89 min.

Taal

Engels

Ondertiteling

NLD

Drager

DCP

Early man ov st 4 jpg sd high c 2017 entertainment one
Early man ov st 5 jpg sd high c 2017 entertainment one