Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
NLEN
Eye Filmmuseum

voor alle dagen

in alle talen

campagnebeeld Cinedans Festival 2022

Embodiment, Presence and Illusion in XR Performance Practice - art and science meet

Cinedans Festival 2022

Lezing over belichaming, aanwezigheid en illusie in VR door VR-expert Joris Weijdom en neuropsychologen Anouk Keizer en Ineke van der Ham.Gratis toegankelijk. Aanmelden niet nodig. Vol = vol.

poster Cinedans Festival 2022

Cinedans brengt Joris Weijdom, lector, researcher en ontwerper van mixed reality-werken (HKU en Universiteit Twente), Anouk Keizer en Ineke van der Ham, neuropsychologen bij respectievelijk de universiteiten Utrecht en Leiden, samen voor een lezing over belichaming, aanwezigheid en het creëren van illusie in de virtuele omgeving.

Bij alle drie neemt Virtual Reality een belangrijke plek in binnen hun beroepspraktijk. Of het nu gaat om het scheppen van een artistiek werk of het inzetten van immersieve technologie bij wetenschappelijk onderzoek – bij allen speelt ‘verbeelding’ een belangrijke rol. Hoe laat het brein zich ‘foppen’ als we de virtuele wereld binnenstappen? Wat betekent dat voor ons fysieke bewustzijn en hoe kan dat worden gemanipuleerd?

Joris Weijdom is onderzoeker en ontwerper van performatieve mixed-reality ervaringen en docent aan de HKU Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Met de Universiteit Twente doet hij onderzoek naar belichaamde ontwerpmethodologieën in collaboratieve mixed-reality omgevingen.

Ineke van der Ham is universitair hoofddocent aan de Universiteit Leiden en gespecialiseerd in ruimtelijke cognitie en innovatieve gezondheidszorg. Ze onderzoekt hoe leren door middel van immersieve technologie kan worden geoptimaliseerd en inclusiever kan worden gemaakt.

Anouk Keizer is universitair docent aan de Universiteit Utrecht en richt zich op de rol van lichamelijke ervaringen in geestelijke gezondheid. Ze is vooral geïnteresseerd in hoe technologie kan bijdragen aan het begrijpen van lichamelijke ervaringen.

Gratis toegankelijk. Aanmelden niet nodig. Vol = vol.

De voertaal is Engels.

Dit is onderdeel van

Details

Productiejaar

2022

Lengte

90 min.

Productieland(en)

NL

Onderdeel van

Cinedans 2022

Vijf dagen lang presenteert Cinedans de state of the art van de internationale dansfilm gezamenlijk met dancescreen - IMZ International Music + Media Centre Wenen.

Lees meer
campagnebeeld Cinedans Festival 2022
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.