NLEN
Eye Filmmuseum

voor alle dagen

in alle talen

Engel eye filmmuseum 10

Engel

Engel

Dennis Bots / NL, 2020 / 95 min.

Magische jeugdfilm gebaseerd op het gelijknamige boek van Isa Hoes en haar dochter Vlinder Kamerling. Engel is een 11-jarig meisje dat op een dag een magisch wensklokje vindt.

Poster engel eye filmmuseum

Engel is een onzeker meisje dat maar moeilijk nee kan zeggen en graag thuis is. Thuis voelt voor haar vertrouwd, met haar knappe koppen van ouders, haar lieve kat Saturnus en de gekke oom Tobias, die oppast als haar ouders naar een congres gaan.

Op een dag, onderweg naar huis, gebeurt er iets vreemds: ze struikelt, bereidt zich voor op een harde val, maar ineens zweeft ze in een prachtige zeepbel. Als de zeepbel uit elkaar spat en Engel verdwaasd op de grond ligt, ziet ze naast zich een prachtig zilveren klokje liggen.

enorm populair

Al snel komt Engel erachter dat het klokje heel bijzonder is. Alles wat ze wenst, komt uit. Engel wordt ineens enorm populair maar of haar nieuwe leven haar ook echt gelukkig maakt?

De cast bestaat uit onder andere Barry Atsma, Isa Hoes, Kees Hulst en Ali Ben Horsting. Engel wordt gespeeld door Liz Vergeer, die te zien was in Mees Kees in de wolken en de roadthriller Bumperkleef.

Details

Regisseur

Dennis Bots

Productiejaar

2020

Productieland(en)

NL

Originele titel

Engel

Lengte

95 min.

Taal

Nederlands

Drager

DCP

Toegankelijkheid

Earcatch, Subcatch

Engel eye filmmuseum 1
Engel eye filmmuseum 8