NLEN
Eye Filmmuseum

voor alle dagen

in alle talen

Ernest en celestine eye filmmuseum01

Ernest & Celestine

Vincent Patar, Stéphane Aubier, Benjamin Renner / FR, 2012 / 80 min.

Oscarnominatie Beste Animatiefilm voor deze avonturenfilm rond de vriendschap tussen een klein muisje dat geen tandarts wilde worden en een grote beer die geen notaris wilde worden.

Poster ernest en celestine eye filmmuseum

Ernest, een dikke hongerige beer, zoekt in de vuilnisbakken naar iets te eten. Celestine, de kleine muis die hij wil opeten, smeekt hem: "Als je me niet opeet, geef ik je wat je het liefste wil in de hele wereld!”

ondersteboven

En zo zal Celestine, terwijl ze haar eigen leven probeert te redden, dat van beer Ernest helemaal ondersteboven halen. Uit deze ongelukkige omstandigheden groeit een vriendschap die in de muizenwereld (de onderwereld) en de wereld van de beren (de bovenwereld) fel bevochten wordt, maar tevergeefs: Ernest en Celestine overwinnen alle vooroordelen.

Ernest & Celestine is gebaseerd op de avonturen van 'Brammert en Tissie' met de illustraties van Gabrielle Vincent. De film ontving in 2014 een Oscarnominatie voor Beste Animatiefilm.

special

De makers van de speelfilm Ernest & Celestine hebben vorig jaar een tv-serie over de muis en de beer gemaakt. Van vier afleveringen uit deze serie is een special gemaakt. Deze speciale winteraflevering is vanaf 6 februari landelijk te zien in Eye onder de titel Ernest & Celestine winterpret.

Details

Regisseur

Vincent Patar, Stéphane Aubier, Benjamin Renner

Productiejaar

2012

Productieland(en)

FR

Originele titel

Ernest et Célestine

Lengte

80 min.

Drager

DCP

Ernest en celestine eye filmmuseum02
Ernest en celestine eye filmmuseum03