Skip to content
NLEN
La creazione 0

Europese dag van de korte film - kinderprogramma

Op de kortste dag van het jaar zet EYE samen met dertien andere Europese landen de spotlight op de korte film. Naast een compilatieprogramma met zes Europese korte films is er voor het eerst een kinderprogramma voor alle leeftijden te zien. De Europese Dag van de Korte Film is een jaarlijks terugkerend evenement.

The smortlybacks3

EYE, International Film Festival Rotterdam en Go Short – International Short Film Festival Nijmegen stelden een compilatieprogramma samen met zes Europese korte films. Het programma toont de veelzijdigheid van de korte film: van de veelgeprezen documentaire Traumfrau over een man die zijn geluk vindt bij een vrouwenpop tot de prijswinnende animatiefilm Wind, winnaar van de Grand Prix Europese studentenfilm.

kinderprogramma

Voor de eerste keer is er een programma samengesteld dat geschikt is voor kinderen in de leeftijd van 3 tot 6 jaar. Het kinderprogramma bestaat onder meer uit de crème-de-la-crème van de Europese animatie. Van het ontstaan van de wereld verteld in een prachtige cut-out animatiestijl, tot de avonturen van een karavaan roze fantasiebeesten en met als hoogtepunt de prijswinnende Noorse animatie The Magic Times, waarbij op een bijzondere manier gebruik is gemaakt van het kleurenpalet van het noorderlicht. Alle films zijn zonder dialoog dus ook geschikt voor de allerkleinsten.Het initiatief voor de Europese Dag van de Korte Film ontstond drie jaar geleden in Frankrijk. Naast Nederland, Duitsland en Frankrijk nemen ook Denemarken, Finland, Ierland, Italië, Kroatië, Noorwegen, Polen, Portugal, Spanje, Tsjechië, Zweden en Zwitserland deel aan dit initiatief.

Details

Der kleine vogel und das blat1
The magic time 1
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.