Skip to content
NLEN
Every thing will be fine 51000043 st 1 s high

Everything Will Be Fine

Wim Wenders / DE, CA, SE, FR, NO, 2015 / 118 min.

Studie in verdriet en vergeving, met James Franco in de rol van een emotioneel vastgelopen schrijver die tien jaar eerder betrokken was bij een dodelijk auto-ongeluk dat hij nog niet heeft kunnen verwerken. Wim Wenders' nieuwste speelfilm – na flink wat documentaires – geldt als voorbeeld van gedegen gestileerde vertelkunst. Ook met Charlotte Gainsbourg.

Every thing will be fine poster 01

James Franco speelt de schrijver Tomas die vecht tegen zijn creatieve blokkades en zich een groot deel van de dag terugtrekt in een miezerig, ingesneeuwd bijgebouw in de buurt van zijn huis in Quebec, tot groot ongenoegen van zijn ongeduldige vriendin Sara (Rachel McAdams).

De situatie van Tomas verslechtert aanzienlijk als hij in een verblindende sneeuwstorm de jonge zoon van alleenstaande moeder Kate (Charlotte Gainsbourg) doodrijdt. Kate is radeloos maar accepteert uiteindelijk dat Tomas geen schuld draagt aan het ongeluk. Tomas vindt het moeilijker om zichzelf te vergeven, waarna Sara en hij in een psychologische neerwaartse spiraal belanden.

Ondanks het groeiende succes van zijn schrijverscarrière en een nieuwe relatie, is Tomas niet in staat om uit de buurt van de plaats van de misdaad te blijven, of het nu in zijn gedachten is of in persoon.

Cameraman Benoit Debie, bekend vanwege zijn samenwerking met Gaspar Noé en Harmony Korine, brengt meerdere dimensies aan in dit drama over schuld en aanvaarding.

“Mooi gedaan. Wim Wenders weet goed de onderhuidse spanning in zijn film te brengen… Hitchcockiaanse suspense… (De Telegraaf)

“ …interessant…geloofwaardig… (VPRO/Cinema.nl)

Details

Regisseur

Wim Wenders

Productiejaar

2015

Productieland(en)

DE, CA, SE, FR, NO

Originele titel

Every Thing Will Be Fine

Lengte

118 min.

Drager

DCP - encrypted

Every thing will be fine 51000043 st 2 s high
Every thing will be fine 51000043 st 3 s high
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.