Skip to content
NLEN
still uit Vertigo (Alfred Hitchcock, US 1958)

EYE Filmcafé

In EYE Filmcafé, live talkshow over film vanuit EYE Arena, spreekt presentator Floortje Smit met gasten over nieuwe ontwikkelingen in de film, van arthouse tot cult, van Hollywood tot Hollands drama. Kees ’t Hart, schrijver van de roman Hotel Vertigo, praat over zijn fascinatie voor Alfred Hitchcock.

still uit Vertigo (Alfred Hitchcock, US 1958)

Ter gelegenheid van het retrospectief “The Hitchcock Touch” ontvangt EYE Filmcafé verschillende gasten, onder wie regisseur /filmkenner Martin Koolhoven en schrijver en Hitchcock-liefhebber Kees ”t Hart.

Floortje Smit, filmcriticus voor de Volkskrant en reporter voor VPRO De Avonden, praat met ”t Hart over zijn vorig jaar verschenen roman Hotel Vertigo, een eerbetoon aan de Britse suspenseregisseur.

In Vertigo (1958) speelt Hitchcock een ingenieus spel met schijn en werkelijkheid. Ziet de kijker wat er gebeurt of is hij getuige van de waanbeelden van de aan hoogtevrees leidende politieagent Scotty (James Stewart)? In ”t Harts roman blikt de hoofdpersoon terug op een uitwisselingsproject in San Francisco dat sterk verbonden blijkt met Hitchcocks mysterieuze film.

Floortje Smit praat ook met David Barnouw, politicoloog en gepensioneerd NIOD-medewerker, over de concentratiekampdocumentaire waar Hitchcock aan heeft meegewerkt.

De band Beans & Fatback verzorgt de muzikale intermezzo”s, Hitchcock style.

EYE Filmcafé is een productie van EYE en VPRO.

Details

still uit Vertigo (Alfred Hitchcock, US 1958)
still uit Vertigo (Alfred Hitchcock, US 1958)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.