NLEN
Eye Filmmuseum

voor alle dagen

in alle talen

Beyond the rocks eye filmmuseum 1

Eye on Sound: Beyond the Rocks

Sam Wood / US, 1922 / 81 min.

ontdekking

Poster beyond the rocks eye filmmuseum

Swanson speelt Theodora Fitzgerald, de dochter van een verarmde aristocraat. Valentino is de beminnelijk graaf Hector Bracondale, een man die oneindig interessanter is dan de oude miljonair met wie Theodora omwille van haar vader is getrouwd.

Decennialang werd Beyond the Rocks beschouwd als een van de grote 'verloren' films uit de gouden periode van Hollywood. De ontdekking van deze klassieker van Sam Wood door het Filmmuseum trok wereldwijd volop de aandacht.Na een ingewikkeld conserverings- en restauratieproces beleefde Beyond the Rocks zijn tweede wereldpremière tijdens de opening van de Filmmuseum Biënnale 2005. Daarna was de film onder andere te zien op het filmfestival van Cannes 2005.

Live begeleiding door Martin de Ruiter (piano).

Dit is onderdeel van

Details

Regisseur

Sam Wood

Productiejaar

1922

Productieland(en)

US

Originele titel

Eye on Sound: Beyond the Rocks

Lengte

81 min.

Drager

35mm

Onderdeel van

Eye on Sound

Met Eye on Sound focust Eye de komende jaren op de bijzondere relatie beeld en geluid. Verwacht live muziek bij stille films, live optredens van bandjes van nu bij klassiekers van toen, splinternieuwe scores bij films uit de veelzijdige Eye-collectie en bijzondere aandacht voor de vaak veronachtzaamde kunst van het sounddesign.

Lees meer
Eye on Sound: live muziek in Eye's arena
Beyond the rocks eye filmmuseum 2
Beyond the rocks eye filmmuseum 3