Skip to content
NLEN
Still Fallen Angels

Fallen Angels

Bekijk trailer

Wong Kar Wai / HK, 1995 / 99 min.

Hongkong in de jaren vijftig: de levens van een huurmoordenaar, diens bazin en een zonderlinge ex-crimineel botsen op elkaar in een stilistisch verbluffende vertelling. Wong Kar Wai en cameraman Christopher Doyle nemen je mee door de nachtelijke stad.

Poster Fallen Angels

Killer doet zijn werk als huurmoordenaar. Stoïcijns en doeltreffend. Toch wringt er iets: heeft hij het juiste beroep gekozen? Agent, zijn bazin, heeft alleen oog voor Killers schoonheid, ze is razend verliefd, Killer geeft geen krimp. En dan zijn er nog het meisje Punkie en de ex-crimineel Ho, die als ondernemer een wel heel aparte klantbenadering hanteert.

versneld en vertraagd

In Fallen Angels raken de personages verweven in een meanderende storyline die de kijker door nachtelijk Hongkong voert. Een verhaal over verloren zielen en levens die elkaar kruisen, in het decor van de neonverlichte metropool, gevangen in versnelde en vertraagde beelden, opgenomen met Doyles groothoeklens. Nu te zien in de 4K-restauratie.

...duizelingwekkend... (**** VPRO/Cinema.nl)

...een van de grootste talenten van de Chinese cinema...Hoogst vermakelijk...uitermate dynamische film. Bijzonder geïnspireerd...zulke fraaie beelden...een groot en uniek filmtalent... (De Filmkrant)

...poëtisch... een visueel gedicht van kleur, geluid en beweging. (**** Cinemagazine)

Deze film wordt door Eye Filmmuseum ook landelijk uitgebracht.

Dit is onderdeel van

Details

This movie contains scenes of violenceThis movie contains foul languagePersons under 16 years must be accompanied by an adult

Regisseur

Wong Kar Wai

Productiejaar

1995

Productieland(en)

HK

Originele titel

Fallen Angels

Lengte

99 min.

Taal

Kantonees

Ondertiteling

NLD

Drager

DCP

Je moet cookies accepteren om dit te kunnen kijken.

still uit Fallen Angels
Still Fallen Angels 3

Achteraf nog samen iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye bar-restaurant.