Skip to content
NLEN
still uit Fight Club (David Fincher, US/DE 1999)

Fight Club

David Fincher / DE, US, 1999 / 139 min.

David Finchers enerverende thriller – naar het boek van Chuck Palahniuk – over mannen die willen ontsnappen aan de afstompende rolpatronen. Ze willen geen volgzame consumenten meer zijn, geen slappe kantoorgasten. Als bare knuckle fighters gaan ze op zoek naar een verloren gevoel van extase. 

poster Fight Club (David Fincher, US/DE 1999)

In een duistere satire over de consumptiemaatschappij slaan mannen elkaar tot moes. Vervreemd en gevoelloos leeft de hoofdpersoon in een standaard interieur, eet standaard voedsel uit zijn goed gevulde standaard ijskast en gaat naar een standaard kantoor. Werkend om spullen te kopen die hij niet nodig heeft, is hij slechts een radar in de consumptiefabriek.

“How much can you know about yourself if you've never been in a fight?” Om die vraag te beantwoorden richten de salary man Jack (Edward Norton) en tegendraadse Tyler Durden (Brad Pitt) een illegale vechtclub op.

Anders dan de impresario's van de bare knuckle fights uit de jaren dertig gaat het Jack en Tyler erom weer 'echt' iets te voelen en risico's te nemen. Het voorspelbare burgermansbestaan van de kantoorklerk met het verweekte lichaam moet op de helling, en er zijn genoeg jonge mannen die de sleur vaarwel willen zeggen om elkaar tot pulp te slaan; de vechtclubs springen uit de grond.

"It's only after you've lost everything that you're free to do anything."

-Tyler Durden

Dit is onderdeel van

Details

Scenes from this movie may cause fearThis movie contains scenes of violenceThis movie contains foul languagePersons under 16 years must be accompanied by an adult

Regisseur

David Fincher

Productiejaar

1999

Productieland(en)

DE, US

Originele titel

Fight Club

Lengte

139 min.

Taal

Engels

Ondertiteling

NLD

Drager

35mm

Onderdeel van

Cinema Ecologica

Veel is onzeker in het leven, behalve één ding: de klimaatcrisis. Hoe filmregisseurs de verhouding tussen de mens en planeet Aarde hebben verbeeld, zie je bij Cinema Ecologica: van nagelbijtende rampenfilm tot kunstzinnige meditatie, van romantische natuurervaring tot verbijsterende sciencefiction.

Lees meer
Illustratie van Joost Stokhof in geel en blauw op een zwarte achtergrond toont verschillende kleinere illustraties van cellen, amoeben, zeedieren, vissenkoppen en een menselijk skelet waar bloemen en planten uit de botten groeien (campagnebeeld Cinema Ecologica)
still uit Fight Club (David Fincher, US/DE 1999)
still uit Fight Club (David Fincher, US/DE 1999)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.