Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
NLEN
Eye Filmmuseum

voor alle dagen

in alle talen

Bob Bronshoff

Finissage Bob Bronshoff

Finissage Bob Bronshoff

Deze feestelijke slotavond van de presentatie Actie! Bob Bronshoff op de set bestaat onder andere uit een interview met fotograaf Bob Bronshoff aan de hand van een selectie van zijn foto's, een optreden van een gelegenheidsband onder leiding van Jelle Broek, de gitarist van De Dijk, een filmquiz en columns van Peter Delpeut en Hans Aarsman. De presentatie van de avond is in handen van filmjournalist Noa Johannes.  

poster Actie! Bob Bronshoff op de set
Naast het interview en het optreden zijn er columns van Hans Aarsman en Peter Delpeut en een filmquiz onder leiding van regisseur Martin Koolhoven en filmprogrammeur Ronald Simons. De presentatie van de avond is in handen van filmjournalist Noa Johannes.

Al jaren fotografeert Bob Bronshoff filmsets. Een selectie hiervan is te zien in een tentoonstelling in Eye: Actie! Bob Bronshoff op de set. Op de wand bij Cinema 1 in Eye wordt tot en met 11 september een selectie foto’s getoond, onder andere van de sets van Borgman, Filmpje!, Flodder, Ja zuster Nee zuster, Karakter, Minoes, Prins, Suzy Q, Unter den Palmen en Wolf, samen met een korte documentaire van Annabel Essink en Freek Zonderland die Bronshoff op de set volgen, en exemplaren van Skrien en de Filmkrant, met teksten van Jan Pieter Ekker. De setfoto’s worden opgenomen in de collectie van Eye.

Begin jaren tachtig vroeg Skrien of Bob Bronshoff (Amsterdam, 1958) niet eens wat foto’s voor het filmtijdschrift wilde maken. Binnen de kortste keren had hij Akira Kurosawa, Wim Wenders en Robbie Müller voor zijn camera. In februari 1995 kreeg Bronshoff zijn eigen fotorubriek in Skrien: ‘Werk in uitvoering’. Voor de eerste aflevering ging hij in Limburg naar de set van de televisieserie De Partizanen van Theu Boermans.

Na het verscheiden van Skrien, in 2009, werd de rubriek geadopteerd door de Filmkrant, onder een andere naam: ‘Actie!’. Inmiddels bezocht Bronshoff al meer dan 250 sets van Nederlandse speelfilms, studentenfilms, documentaires, kunstprojecten en series, van wereldvermaarde regisseurs én aankomende talenten.

Details

Productiejaar

2022

Lengte

120 min.

Voertaal

Nederlands

Productieland(en)

NL

Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.