Skip to content
NLEN
still uit Ascent (Fiona Tan, NL/JP 2016)

Fiona Tan in gesprek met Marcella Lista

Fiona Tan: in gesprek met Marcella Lista

Fiona Tan, aan wie Eye een tentoonstelling wijdt, onderzoekt in haar werk herinneringen, geschiedenis en de rol van afbeeldingen. Kunsthistorica Marcella Lista, hoofdconservator van de nieuwe-mediacollectie van het Centre Pompidou, gaat met haar in gesprek.

poster Fiona Tan in gesprek met Marcella Lista

Kunstenaar en filmmaker Fiona Tan gaat in gesprek met Marcella Lista, Chef Curator Nieuwe Media bij Centre Pompidou, Parijs. Lista verwierf onlangs Fiona Tans Ascent (2016) voor de collectie van het museum. Volgend jaar zal Ascent in Centre Pompidou getoond worden.

Tan en Lista gaan in gesprek over Ascent in relatie tot werken in de Eye-tentoonstelling Mountains and Molehills. Hierbij komt het idee van vervreemding aan de orde komen en Tans gebruik van stilstaande en bewegende beelden. Tijdens het gesprek worden er filmfragmenten, stills en onder meer Tans werk Elsewhere (2018) getoond. Ook is er gelegenheid voor het publiek om de sprekers vragen te stellen. De voertaal van het programma is Engels.

Fiona Tan

Fiona Tan (1966, Pekan Baru, Indonesië) groeide op in Australië en vestigde zich eind jaren tachtig in Amsterdam, waar ze studeerde aan de Gerrit Rietveld Academie en de Rijksakademie van beeldende kunsten. Ze staat bekend om haar video- en filminstallaties waarin ze herinneringen, geschiedenis, globalisatie en de rol van afbeeldingen onderzoekt. Van 2 oktober tot en met 8 januari is haar werk bij Eye te zien in de tentoonstelling Mountains and Molehills.

Marcella Lista

Kunsthistoricus Marcella Lista is sinds 2016 hoofdconservator van de nieuwe-mediacollectie van het Centre Pompidou in Parijs. Ze deed onderzoek naar de visuele cultuur van geluid en publiceerde onder andere de tentoonstellingscatalogus van Ryoji Ikeda: continuum, Paris. Ze heeft tentoonstellingen samengesteld in Beirut Art Center, Beiroet; Carré d'Art, Nîmes; Centre Pompidou, Parijs; Kanal-Centre Pompidou, Brussel en voor de Prix Marcel Duchamp 2018.

Na dit programma, om 21:45, wordt Fiona Tans film Ascent vertoond. Tickets voor deze voorstelling zijn los verkrijgbaar.

Dit is onderdeel van

Details

Productiejaar

2022

Lengte

121 min.

Voertaal

Engels

Productieland(en)

NL

Onderdeel van

Eye on Art

Eye on Art is een programmareeks op het raakvlak van film en andere kunsten. Eye on Art sluit aan bij de actualiteit, met voorstellingen rond hedendaagse kunstenaars en programma’s bij belangrijke tentoonstellingen, manifestaties en Eye-activiteiten.

Lees meer
still uit Cloacinae Serge Onnen & Sverre Fredriksen, NL 2017)
still uit Ascent (Fiona Tan, NL/JP 2016)
still uit Ascent (Fiona Tan, NL/JP 2016)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.