NLEN
Eye Filmmuseum

voor alle dagen

in alle talen

Eyeshadow: Frances Ha + Future Husband

Frances Ha + Future Husband

Bekijk trailer

Eyeshadow

Noah Baumbach schildert in Frances Ha het leven van de 27-jarige, niet zo geslaagde choreografe Frances (Greta Gerwig). Zonder vaste verblijfplaats dartelt ze door The Big Apple; Baumbach volgt de jonge vrouw op de voet, in luchtige nouvelle vague-stijl. Met achteraf een liveshow van Future Husband. 

Eyeshadow 2022 08 27 Frances Ha Future Husband poster

Frances leidt het typisch losse leven van de eindtwintiger; met haar room mate Sophie kletst ze de uren vol, beleeft diverse flirts en knoopt de eindjes aan elkaar om de huur van het appartement in Brooklyn te betalen. Maar als Sophie vertrekt en haar baantje als danslerares vervalt, staat Frances op straat. Het doet niets af aan haar gevoel voor humor en haar jacht op dromen die nauwelijks levensvatbaar blijken.

Noah Baumbach geldt als chroniqueur van pijnlijke, maar ook vaak humoristische botsingen tussen jonge mannen en vrouwen in de grote stad. Voor Frances Ha, opgenomen in zwart-wit, trad Greta Gerwig op coscenarist, een van de interessantste regisseurs/actrices van de laatste jaren.

Livemuziek van Future Husband

Future Husband is de Nederlands-Nigeriaanse singer-songwriter Adura Sulaiman. Na een periode als bandlid van Sofie Winterson en Feng Suave richt ze zich nu op haar eerste soloproject: Future Husband, over het verwerken van eerste liefdesbreuk en het vastleggen van de naschokken daarvan. Luisteren naar Future Husband is als zweven in een hypnagogische toestand, waar de lijnen tussen dromen en realiteit lijken te vervagen.

Haar persoonlijke gedachten worden in haar teksten voorzien van grootse cinematische instrumentatie en soundscapes. Tussen haar teder gezongen vocalen verweven zich gitaren, akoestische drums, bas en synths. Haar eerste single 'Ritual' is inmiddels uit, de EP-release staat gepland voor voorjaar 2022.

Dit is onderdeel van

Details

Regisseur

Noah Baumbach

Productiejaar

2012

Lengte

97 min.

Voertaal

Nederlands

Productieland(en)

US

Taal

Engels

Onderdeel van

Eyeshadow

Al sinds de uitvinding van de film beïnvloeden en versterken cinema en muziek elkaar. Reden voor Eye deze uitgekiende combinatie van deze twee centraal te stellen in Eyeshadow.

Lees meer
campagnebeeld Eyeshadow

Je moet cookies accepteren om dit te kunnen kijken.

still uit Frances Ha (Noah Baumbach, US 2012)
Eyeshadow: Future Husband
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.