Skip to content
NLEN
Research Labs 2022: Rietveld Academie

Gerrit Rietveld Academie: Oceanic imaginaries

Research Labs 2022

Hoe kunnen we onze manier van zijn vloeibaar maken? Hoe kunnen we denken van en met de oceaan? Studenten van de Gerrit Rietveld Academie nemen je mee op reis en onderzoeken de onzekerheid, onbegrensdheid en kracht van zowel ons wezen als de oceaan.

poster Research Labs 2022

Het onderwerp Oceanic imaginaries vormde het uitgangspunt voor heel verschillende experimentele films. In zowel geluid als beeld worden de meditatieve maar ook ontwrichtende hallucinaties van de oceanen opnieuw bekeken. De soms raadselachtige diepte van ambient & experimentele & techno soundscapes in relatie tot de akoestische wereld onderwater brengt de kijker (en luisteraar) in andere dimensies.

Met een installatie Layers/Layer in de Waterfront.

De voorstellingen van Eye Research Labs zijn Engelstalig. Ga naar de Engelse kant van de website voor de volledige tekst.

Dit is onderdeel van

Details

Productiejaar

2022

Lengte

70 min.

Voertaal

Engels

Productieland(en)

NL

Onderdeel van

Research Labs

In 2012 bescheiden begonnen en inmiddels uitgegroeid tot een jaarlijks eendagsfestival: Eye Research Labs viert zijn tienjarig bestaan.

Lees meer
campagnebeeld Research Labs 2022 (VRAcademy)
Research Labs 2022: Rietveld Academie
Research Labs 2022: Rietveld Academie
Een performance bij Switch tijdens Research Labs 2022

Winnaars 2022

Tijdens de feestelijke tiende editie op 12 februari zijn de beste, urgentste en verrassendste werken bekroond door de Cherry Pickers, een groep studenten van de deelnemende academies.

Lees meer over de winnaars

Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Support Eye en zie meer.