Skip to content
NLEN
Gluckaufstill1

Gluckauf

Remy van Heugten / NL, 2015 / 102 min.

Voor dit vaderzoondrama, dat zich afspeelt in Limburg, putte de regisseur uit zijn eigen jeugd in de voormalige mijnstreek. Een jongen ontdekt dat zijn vader een schuld heeft bij een charismatische onderwereldfiguur. Winnaar Gouden Kalveren voor Beste Film, Regie, Scenario en Camera.

Gluckaufposter

Lei, een dolende vijftiger die onderaan de sociale ladder leeft, doet alles om te overleven. Zijn grote angst is om de erkenning van zijn zoon Jeffrey, een ambitieuze twintiger, kwijt te raken. Wanneer Jeffrey ontdekt dat zijn vader een schuld heeft bij een charismatische onderwereldfiguur, doet hij wat elke liefhebbende zoon zou doen: hij beschouwt zijn vaders schuld als de zijne.

“…precies en levensecht…overtuigt…volkomen geloofwaardig… (**** VPRO/Cinema.nl)

“ …met bijzonder veel overtuiging gespeeld door Johan Leysen – wat een geweldige acteur is dat toch… (**** Het Parool)

“ Slegers en Van der Valk weten goed raad met hun rollen. (**** De Volkskrant)

Voorfilm

Spoetnik (Noel Loozen, Nederland, 2015, 10'). De 17-jarige Sam crasht met zijn scooter in klaarblijkelijk niemandsland, slechts centimeters over de Nederlandse grens in Wallonië. Hij ontmoet hier Gilles, die zijn frietkot 'Spoetnik' dreigt te verliezen.

Dit is onderdeel van

Details

Persons under 12 years must be accompanied by an adultThis movie contains scenes of violenceThis movie contains foul language

Regisseur

Remy van Heugten

Productiejaar

2015

Productieland(en)

NL

Originele titel

Gluckauf

Lengte

102 min.

Taal

Limburgs

Ondertiteling

ENG

Drager

DCP

Onderdeel van

Eye Classics

Klassiekers te over in de Eye-collectie. En we vertonen ze regelmatig, in allerlei programma’s. Met de nieuwe serie Eye Classics haalt Eye de filmgeschiedenis nog dichterbij. Drie klassiekers per week, geselecteerd door de programmeurs van Eye, vertoond op het grote doek, indien mogelijk op 35mm.

Lees meer
campagnebeeld Eye Classics
Gluckaufstill2
Gluckaufstill3

Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Support Eye en zie meer.