NLEN

voor alle dagen

in alle talen

Still Good Time Josh Safdie Benny Safdie US 2017 0

Good Time

Good Time

Ben Safdie, Joshua Safdie / US, 2017 / 102 min.

Neo-noir film die de doorbraak van Ben & Josh Safdie betekende met in de hoofdrol Robert Pattinson die met zijn broer na een mislukte overval probeert te redden wat er te redden valt. Elektrolegende Oneohtrix Point Never maakte voor deze film zijn eerste score vol ijzige synths en donkere soundscapes.

Poster Good Time Josh Safdie Benny Safdie US 2017

Net als bewonderaar – en latere samenwerkingspartner – Sakamoto had Daniel Lopatin (aka Oneohtrix Point Never) al naam gemaakt als elektropionier toen hij door de Safdie-broers werd gevraagd muziek te maken voor hun thriller Good Time.

Lopatins eerste filmscore schakelt tussen broeierige ambient en nerveuze synthesizers en is zo de perfecte begeleiding van het verhaal over twee tragische broers (gespeeld door Robert Pattinson en Benny Safdie) die na een mislukte bankoverval proberen te redden wat er te redden valt. Tussen de paniek en misère schittert echter nét genoeg hoop en bezinning, wat mooi weerklinkt in de voor de film geschreven ballad The Pure and the Damned, gezongen door Iggy Pop.

Details

Regisseur

Ben Safdie, Joshua Safdie

Productiejaar

2017

Productieland(en)

US

Originele titel

Good Time

Lengte

102 min.

Taal

ENG

Ondertiteling

NLD

Drager

DCP

Onderdeel van

Holland Festival 2021

Eye besteedt dit jaar bijzondere aandacht aan Ryuichi Sakamoto, een van de de associate artists van het Holland Festival 2021. Tijdens Holland Festival gaat Time in première; een onconventionele, woordeloze opera die Sakamoto samen met beeldend kunstenaar Shiro Takatani maakte. Zeven omringende programma’s rond Sakamoto's rijke oeuvre zijn in juni te zien in het filmmuseum.

Lees meer
Ryuichi Sakamoto © nss (zakkubalan)
Still Good Time Josh Safdie Benny Safdie US 2017 1
Still Good Time Josh Safdie Benny Safdie US 2017 2

In samenwerking met

Holland Festival logo black

Achteraf nog samen iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye bar-restaurant.