NLEN
Eye Filmmuseum

voor alle dagen

in alle talen

Heat and dust eye filmmuseum01

Heat and dust

James Ivory / GB, 1983 / 133 min.

James Ivory's grootse epos over een vrouw die zichzelf ontdekt en haar verleden ontrafelt, zit vol weelderige, zintuiglijke beelden van India.

Heatanddust restoration final
Anne (Julie Christie) gaat op zoek naar antwoorden op het mysterie van lang geleden: haar tante Olivia (Greta Scacchi) had een affaire met een Indiase prins (Shashi Kapoor). Wanneer Anne zich onderdompelt in de overweldigende Indiase cultuur, komt ze erachter dat het verleden ook de sleutel is tot haar eigen toekomst.

Het scenario van Ruth Prawer Jhabvala is een bewerking van haar eigen roman, en schakelt soepel tussen twee generaties. Richard Robbins levert de pakkende soundtrack. De film leverde het Merchant Ivory-team negen BAFTA-nominaties op en dong mee naar een Gouden Palm in Cannes.

“…met vaart en precisie… weelderige sets en nauwkeurige kostuums… na al die jaren een aangename verrassing." (De Groene Amsterdammer)

Dit is onderdeel van

Details

Regisseur

James Ivory

Productiejaar

1983

Productieland(en)

GB

Originele titel

Heat and dust

Lengte

133 min.

Taal

Engels

Ondertiteling

NLD

Drager

DCP

Onderdeel van

Eye Classics

Klassiekers te over in de Eye-collectie. En we vertonen ze regelmatig, in allerlei programma’s. Met de nieuwe serie Eye Classics haalt Eye de filmgeschiedenis nog dichterbij. Drie klassiekers per week, geselecteerd door de programmeurs van Eye, vertoond op het grote doek, indien mogelijk op 35mm.

Lees meer
campagnebeeld Eye Classics
Heat and dust eye filmmuseum02
Heat and dust eye filmmuseum03

Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Support Eye en zie meer.